Weekendtur med gutterne

Berlin er til for at gi den gas med gutterne. Det er god mad, store øl og en på opleveren. Skal du afsted med veninderne? Så er skal du hen i venindeweekendturguiden i stedet.

Fredag

16:00
Det er weekend og vi ankommer til Berlin. Smid tasken på værelset og kom ud i byen. Tjek ind og tjek ud i en fart.
 

16:15
Bestil vores første øl. Er det køligt i vejret, så gå på en traditionel ølstue. Det kunne være en af de 650 siddepladser hos Lowenbrau Berlin bag Gendarmenmarkt. Skinner solen og er det svedende varmt skal du naturligvis sidde udendørs i en Biergarten. Det kunne være i Monbijou park bag ved museumsøen.

19:00
Det er ikke forsent at få noget at spise. Gå på Zum Letzten instanz, Waisenstrasse 14-16, 030/2425528. Du har naturligvis ringet og bestilt plads i god tid. Det er lange borde, hyggelig stemning og du kan lige så godt bestille dig et fad med lever eller en knusprig schweinshaxe. Portionerne er større end noget din bedstemor kunne drømme om.

22:00
Nu er det på tide at komme ud i byen. Sæt kursen mod Hackescher Markt og gå en tur på King Kong Klub i Brunnenstraße 173, Kaffee Burger i Torstraße 60 (Hvor Vladamir Kaminer nogen gange slår sine folder med Russendisko) eller Weekend på Alexanderplatz 5

I finder nok hjem.

Lørdag

Berlin skal naturligvis opleves. Snup en hurtig morgenmad og et par kodymagnyler og gnid dine øjne. Der er ikke tid til klynk. I dag skal vi og ud og se på lidt fedt elektronik, der kan blinke. Og så står dagen ellers på nazi og stasi.
Start dagen på Alexanderplatz. Her finder du elektronik varehusene SATURN og MEDIAMARKT i ALEXA. Det fedeste isenkram. Du kan naturligvis shoppe lidt tøj - men så må du igen over i venindeweekendturguiden.

Nazisterne er der heldigvis ikke mange spor tilbage af. Men der står stadig et par flakfort, som man med kyndig vejledning kan blive vist rundt i. Det foregår med Berlin Unterwelten, som du kan finde på  http://www.berliner-unterwelten.de . Siden er på dansk, så sørg for at du ved, hvor og hvornår du skal møde op.

Lidt sen frokost. Currywurst og øl. Det behøver ikke at tage lang tid. Du skal nå at have noget ud af dit besøg i Berlin.

STASI var det hemmelige DDR politi. Turen går nu ud til Hohenschönhausen, hvor du kan besøge STATSI fængslet. En rundvisning her af en af tidligere fanger er en af de stærkeste berliner oplevelser overhovedet.

Sukkerniveauet er garanteret i bund. Så hva med at bruge lidt tid hos Anna Blume i Prenzlauer Berg med masser af kage og trænger du mere er der Werkstatt der Süsse ikke langt derfra. Derfra går vejen direkte om i Prater Garten, som er en byens store øl steder. Snup evt. en currywurst hos Konopkes under Schönhauser Alle Station inden,  men slut dagen så af med en stor øl under træerne.

20:00 er det aften og på Restaurant Gugelhof, hvor Bill Clinton også har været, står de klar med aftensmaden. Enjoy. Et alternativ i den anden ende af byen er restaurant Austria, hvor wienersnitzlen er større end din tallerken.

23:00 Bliv hængende i kvarteret og gå til cowboy fest i Bassy club, Schönhauser Allee 176a eller hæng ud på DDR vis i Klub der Republik, Pappelallee 81. Du bestemmer selv, hvor du vil puttes. Kan du holde uendeligt, så tag en taxi til Oranienstrasse i Kreuzberg.

Søndag

Børste tænder. Kodymagnyl. 1 liter vand. Børste tænder. Luk pigerne ud. Ryd op. Cola. Start dagen med en döner og pomfritter. Stå op.

I dag er en stille dag. Gå en tur gennem en park og få lidt frisk luft. Hæng lidt på et museum: Tekniske museum, Gemälde museum eller brug hele formiddagen på en ordentlig brunch. Fx på Cafe Brachvogelstrasse.

Er I kørt i bil til Berlin, så lad tilbage turen gå forbi lufthavnen i Gatow. Masser af fly og raketter. Godt at lade op på før turen går hjem igen. Skal du først hjem senere på dagen, så følg listen over relevante biergarten.

Kom godt hjem.

Husk

  • Godt fodtøj - man ender altid med at gå en del på sådan en by-tur.
  • Reserver tid til morgenmad og på de dyre restauranter - hvis det er der, I spiser.
  • Kodymagnyler
  • Tandbørste