Weekendtur med veninderne

Berlin er perfekt til en weekendtur, der byder på traveture, historie, arkitektur, kultur, kunst, shopping, god mad og en tur i byen for fuld musik. Det er der ikke megen hverdag over. Og prisen - den er til at bære selv om du ikke er finansfyrste. Måske også for faldne finansfyrster? Bliv inspireret af vores program:

Fredag

Kl. ca. 16:00
Vi ankommer til Berlin. Lidt friskt under armene og så ud i byen.

Kl. 17:00
Indtagelse af den første weissbier. Så er man landet godt.

Kl. 18:00
Gå-tur i kvarteret - hvor du bor og spis aftensmad på en af de lokale restauranter. Hvorhen? Husk et print af guiden til aftensmad.

Kl. 21:00
Berlinerne er på vej i byen - nu er det tid til en bytur. Hvorhen? Tjek guiden til det hotte nattesteder.

KL. ?
Fredags-trætte vælter vi om i vores seng

Lørdag

 

Kl. ?
Det er i dag Berlin for alvor skal opleves. Så kl? skal nok ikke være for sent. Morgenmad med varme brötchen fra bageren på hjørnet. Der er bagere allevegne i Berlin.

På med trave-skoene og vi tager hele turen ned af Friedrichstrasse - med forskellige stop undervejs. Friedrichstrasse er en gade, som bringer os fra det lidt tarvelige Berlin til den mest mondæne del af byen.

Første stop er ved Checkpoint Charlie, som er den mest berømte grænseovergang mellem det tidligere Vest- og Øst-Berlin.

Andet stop er Potsdamer Platz, der med små skyskrapere, Tiergarten rundt om hjørnet, en em af filmfolk, donuts og businessmen. giver en duft af New York. Men kun en duft - for dette er Berlin og her kan New York slet ikke være med.

Tredje stop er mindesmærket Denkmal für die ermordeten Juden Europas (Holocaust-Mahnmal), som vi holder meget af, trods den forfærdelige historie, som ligger til grund for stedet. Høje klodser af mørkegrå cement rejser sig i en labyrint som man kan fare vild i. Under jorden ligger et fint lille museum. Museet fortæller om de skæbner og familier, der blev ofre for nazisternes udryddelser. Det er gratis.

Fjerde stop er Brandenburger Tor, som er den eneste byport, der er tilbage i Berlin. Det er centrum af Berlin - og herfra udgår den store alle Unter den Linden.

Med Brandenburger Tor og Pariser Platz i ryggen skal du ned ad Unter den Linden. På begge sider er der store bygninger: Hoteller, ambassader, to operaer, Humboldt Universitetet mv. Skal der shoppes dyrt - så måske en detour til lafayette gallerierne på Friedrichstrasse, når du krydser den igen.

Måske kommer vi her også forbi et af byens mange markeder, med brugskunst og sjove produktioner af billeder og kunst. Vil du på marked så se markedsguiden.

Tilbage på Unter den Linden når vi Museums Insel, som er en ø med fem museer. Kræfter til et museum?

Husk at dumpe ind på et kaffe - kage sted under vejs. Der er masser af dem rundt omkring.

Her kan vi vælge den kulturelle vej eller en shoppevej - hvor meget tøser er vi?

  • gå kulturvejen.:Nu er vi ved Berliner Dom og den tidligere regeringsbygning fra DDR tiden, som har været under nedrivning siden murens fald. Nedrivningen er besværet af tonsvis af asbest, og at vandstanden i floden, hvor den ligger, ændrer sig for hvert kilo man fjerner, hvilket betyder, at der må kompenseres for samme kilo på anden vis. Herfra når vi den berømte Karl Marx skulptur og står nu overfor TV-tårnet og Alexander Platz i det tidligere Øst-Berlin.
  • eller Shoppevejen:  Vi drejer op i Spandauer Vorstadt mellem Torstraße, Karl-Liebknecht-Straße, Stadtbahn, Spree og Friedrichstraße. Her er det smart, hipt, alternativt, billigt og dyrt.

Er der brug for et hvil nu? - så tag en taxi hjem. I det centrale Berlin koster det typisk 7-9 euro.  Hvil ud, lad op, tag et bad. Skal der hviles rigtig meget, så er det nu, der er wellness. Slap af og så afsted til byens hotspots.

Byen vrimler med tilbud om Jazzklubber og ... Vælg dit kvarter, din mad og din bar.

Godnat – vi er trætte

Søndag


Kl. ?
Har du bestilt tid til morgenbuffeten på taget af reichstag eller i TV-tårnet. Det er altså brunch med stil og koster 15 - 25 euro pr. person.

Storbyslap og lidt hangover? - så dask på et af de mange søndags-loppemarkeder i Berlin, som byder på alt fra junk til kunst.

Snup en god frokost

Har du tid og energi før flyveren er byens kunstmuseer måske et godt sted at brænde ud før en sidste taxi til lufthavnen eller banegården.

Kom godt hjem

Husk

  • Godt fodtøj - man ender altid med at gå en del på sådan en by-tur.
  • Reserver tid til morgenmad og på de dyre restauranter - hvis det er der, I spiser.
  • Vil I se teater, ballet eller opera - så bestil i god tid.