Starfucker guiden - I byen med de rige og berømte

800px-SharonStoneBerlinale

Foto: Siebbi / (CC BY-SA 1.0) - oprindeligt fra Flickr.
Hollywoodstjerne Sharon Stone til Berlinalen. Berlin er for alle - også Hollywoodstjerner, skuespiller, præsidenter og rockstjerner. Under filmfestivallen "Berlinalen" i februar stiger tætheden af berømtheder dramatisk. Er du starfucker eller promi-spotter er det højsæsonen. Mange af berømthederne har desværre dyre vaner, så enten skal du stå på fortorvet og fryse og vente - eller du må booke et bord på den samme, svinedyre restaurant.

 

Der er mange holdninger til kendte: Nogle er til autografer, nogen skriger hysterisk og andre lader som ingenting når de møder "nogen fra fjernsynet". Nogle hiver kameraet frem og håber på en frisk selfie - som da Helle helt tilfældigt kom til at sidde ved siden af Barak. Andre hiver kameraet frem og håber på et fedt honorar for paparazzibilledet. For andre er det bare nok at være i samme omgivelser, som de kendte. De sidste, som nok heller ikke gider at læse videre her, er bedøvende ligeglade eller kender ikke de kendte fra de ukendte.

Berlin-guide har ikke adgang til berømtes kalender, så der er ikke garanti for at møde en kendt. Men vi har samlet en liste over barer og restauranter, hvor der engang har været en kendt. Hvem ved, måske er der flere på vej. Happy starfucking eller "promi-spotting". Hvis du selv er kendt, eller gerne vil være det, så brug nedenstående tip til at planlægge din rute til berømthed neden for. 

Stjernemad

Alter Fritz, Karolinenstrasse 12 ved Tegelser See har haft åbent siden 1410 og var oprindeligt en landevejskro. I dag er den ikke så prominent, men var du kommet forbi for et par hundrede år siden havde måske stødt ind i Frederik den Store, da han var kronprins, Humboldtbrøderne eller Wolfgang Göthe.

Zur Letzten Instanz er kun fra 1621. Stadig et sted for berømtheder og gennem tiden har Henny Porten, Charly Chaplin, Heinrich Zille (var på besøg på de fleste værtshuse i Berlin, så det tager vi let), Wilhelm Raabe og Otto Nagel været på besøg her. Der er dem, der mener, at Napoleon også har været her.

Osteria Tarantina ved Hackesche Markt (Große Präsidentenstr. 5) laver solid italiensk mad. Her hang Joschka Fischer gerne ud. Fischer var udenrigsminister og vicekanzler fra de grønne (miljøpartiet) fra 1998 til 2005.

Grill Royal, Friedrichstraße 105b er en sand magnet for de berømte. Vi taler Tom Hanks, Scarlett Johansson, Leonardo DiCaprios, George Clooney, Charlize Theron, Samuel L. Jackson, Hugh Grant, Liam Neeson, Penelope Cruz, Jean Reno. Karl Lagerfeld og modeller (kendte som ukendte)

Borchardt i Mitte, Französische Straße 47 er en af de fornemste restauranter i Berlin og her har George Clooney, Tom Cruise, Kate Winslet, Natalie Portman samt Gerhard Schröder, Bill Clinton og Barack Obama spist. Bill Clinton var også på Restaurant Gugelhof på Kollwitzplatz.

George Cloony turnerer en del i Berlin og er også truffet på de små asiatiske restauranter Kimchi Princess i Kreuzberg og Si An i Prenzlauer Berg. Eller på Cookies Cream i Behrenstrasse, hvor også Robbie Williams, Jude Law, Nicolas CAge og Halle Berry er blevet set.

Sale e Tabacchi i Rudi-Dutschke-Straße 23 har også haft besøg af George Cloony, Daniel Dafoe og Gianna Nannini og politikkere som Joschka Fischer og Otto Schilly. Ligger lige under redaktionslokalerne for TAZ-Berlin, så det sker at journalister har gæster med her. En del tyske kendte, som jo stort set er ukendte i Danmark.

Quientin Tarantino har skudt film i Berlin, og der kunne man løbe ind i hamp på Ankerklause og Heifischbar i Kreuzberg, Skala og Clärchens Ballhaus i Mitte og den lille restaurant Knofi i Bergmannstrasse.

Bocca di Bacco i Friedrichstraße 167 er en sørens dyr italiensk restaurant. Her kunne man engang støde ind i Tom Hanks, Demi Moore, Cate Blanchett eller Ralph Fiennes.

Al Contadino Sotto Le Stelle i Auguststrasse er et af de nye hotte steder for Vipperne: Til Schweiger, Diane Kruger, Penélope Cruz og Brad Pitt med Angelina Jolie. I 3 Minuttes zur Mer i Torstrasse kunne man møde Brangelina.

Papà Pane di Sorrento i Ackerstraße 23 er en anden italiener. Vi taler Tom Cruise, Katie Holmes, Robert Redford og Brad Pitt.

I hotelbaren på Ritz-Carlton dukkede Robbie Williams op.

Restaurant Florian på Grolmanstraße 52 har haft besøg af Wim Wenders, Harvey Keitel, Gene Hackman og Cathérine Deneuve.

Stjernebarer, clubs og diskoteker

I nærheden af Hotel Adlon, byens dyreste hotel, hvor dronningen og Michal Jackson har boet, ligger diskotek Felix - og på 20 sal af Europacenter ligger Puro Sky Lounge. Begge gode spotte steder. Det samme gælder Bar Tausend under broen ved Friedrichstrasse statuib, hvor Leonardo DiCaprio fejrede sin forlovelse med modellen Bar Rafaelli. På Adagio har Will Smith, Heidi Klum og Charlize Theron fyret den af. På en af Europas største klubber, Berghein, har Lady Gaga været forbi, mens Britney Spears blev afvist fordi dørvogteren, der er berygtet, ikke kunne lide hendes sko. På klubben Spindler og Klatt i Kreuzberg har den aktive George Clooney også været forbi, samt Vin Diesel, Til Schweiger. Super eksklusivt bliver det på 40 Seconds, som har haft besøg af George Michal, Jennifer Lopez og mange andre.

8mm bar skulle også være et godt sted. Clubben Asphalt har haft besøg af David Garret, Usher, Cassandra Steen, Madonna og Bob Geldorf. I Orient Lounge Oranienstrasse 13 er 1001 nat stemning og her er Daniel Brühl og Grace Jones blevet set. På Cafe Einstein har man kunnet møde Angela Merkel.

Ved Sauvigny Platz ligger Paris Bar, hvor blandt andre Madonna er kkommet forbi. Paris Bar er en af Berlins "vandhuller" for kendte.

Frisør og skønhed

Stjerne skal have håret sat, så byens førende frisørsalonner er godt sted. Frisør Shan Rahimkan er måske nummer 1. Her har Hilary Swank, Leonardo DiCaprio, Jodie Foster, Tony Blair, Franzi van Almsick, Nadja Uhl og Heino Ferch mistet lokker. Alternativet kunne være JACKS-Beauty department i Sredzkistraße 54,, hvor man kan blive frisket op.

Eller frisøren (Coiffeur) Udo Walz, som har taget sig af Angela Merkel, Heidi Klum, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Julia Roberts, Jil Sander, Melanie Griffith, Barbara Becker, Sabine Christiansen, Nadja Auermann, Verona Pooth. Stylisten Wolfgang Zimmer har taget sig af Tom Cruise, Sharon Ston og Linda Evangelista. Frisøren Farkas og Manthei har også haft besøg.

Læbestiftsmuseet bringer dig i nærkontakt med kyssemunde fra Hildegard Knef, Evita Peon, Mireille Mathieu.

Shopping med rige

The Coner Berlin er for de dyre shopping ture og et kæmpe skoparadis - blandt andet for Jude Law eller Katie Holmes. For den mere moderate delikatesse shopping er Ôkomarkt am Kollwitzplatz et godt spotte sted - især, hvis du er interesseret i tysk politik. Andre dyre shoppe steder er Felicita Design og German Garment. Nihola Bikes er et hipt sted at købe cykel. Kronprins Frederik, Metallicas Lars Ulrich kører ihvertfald med cykler herfra.

Stjernene bor på de fede hoteller som Adlon, Hyatt, Regent - men også på Hotel Q!. Her har Brad Pitt , Angelina Jolie, Drew Barrymore, Jodie Foster og Jennifer Lopez tjekket ind.

Under Berlinalen kan du stille dig ved det røde tæppe til Berlianale Palast eller ved pressecenteret på Hyatt Hotel på Potsdamer Platz. Der er høj stjernetæthed. Følg med på http://visitberlin-berlinale.blogspot.de/ 

Det sidste skridt

De stjerner, der er lettest at komme tæt på er dem, der ikke løber væk eller hvor bodyguards er blevet overflødige. Har du tid at vente havner alle stjerner før eller siden på kirkegården. På Berlins kirkegårde kan du møde masser af fordoms store, feterede navne som fx Marlene Dietrich, Kejser Friedrich I eller Helmut Newton. Du må over i kirkegårdsguiden.