Hauptbahnhof - en attraktion i sig selv

Tro det eller lad være. Berlins ny hovedbanegård Hauptbahnhof er en udflugt værd. Kører du med S-bahn kommer du alligevel igennem, så stå af og kik. Banegården stod færdig i maj 2006 og er et kolossalt, imponerende multiniveaubygningsværk i glas og stål, der er centrum for Berlin’s nye jernbanenetværk. Man får lyst til at køre tog. Genkendes på skilte som Berlin-Hbf.

Nedenstående links tager dig direkte til DB – Deutsche Bahns real-time afgange og ankomster på banegården.

Hovedbanegården har alting i moderne faciliteter – men af sikkerhedshensyn ingen bagagebokse. Heldigvis kan du få opbevaret din baggage med LuggageHero.Com, som er en slags AirBnB for bagage. Du betaler pr. time. Findes over hele Berlin. Læs mere her.

Banegården kan også beskrives som et shoppingcenter med en jernbane forbindelse. Lidt som en kombination af Fields og hovedbanegården i København. De fleste butikker har åbent til 22. Bygningerne dækkes desuden af et trådløst netværk, hvis du alligevel sidder med din computer.

Ankommer du på Hauptbanhof med tog kan det hurtigste være at snuppe en taxi. De store tog til København stopper gerne på flere stationer i Berlin, så tjek om det bedre kan betale sig for dig at stå af på fx Alexanderplatz, Ostbahnhof, Südkreuz. Ruterne gennem Berlin kan variere, så tjek den enkelte afgang. Det samme gælder naturligvis, når du skal hjem igen.

Af en eller anden grund valgte man at bygge hovedbanegården uden tilslutning til det offentlige transport system i byen. Det undrer - men sådan er der så meget. Læs mere om banegården på arkitekturguiden. Men U55 Ubahn har forbindelse til byen, og det samme har de mange S-tog og regionaltog. Du strander ikke på Hauptbahnhof.

icetog