Reinickendorf - Berlins Herning

Reinickendorf er den nordvestligste bydel i Berlin. Det er den første bydel i Berlin, som de fleste danskere kommer til - og forlader igen næsten uden at bemærke, at det var der man var. Det er den bydel man flyver over, når man flyver ind til lufthavnen Tegel eller kører under, når man kommer kørende med bil på motorvejen fra Hamburg eller Rostock. Reinickendorf er en del af det tidligere vestberlin og var en del af den franske zone. 

Der bor en kvart million mennesker i Reinickendorf, der er samlet af de oprindelige landsbyer, som går tilbage til 1200 tallet: Reinickendorf, Tegel, Konradshöhe, Heiligensee, Frohnua, Hermsdorf, Waidmannslust, Lübars, Wittenau og Märkisches Viertel. Her bor Berlins middelklasse. Trygt og godt og kedeligt. Det her er hverdagen. Skal der ske noget kan man jo altid tage til de andre bydele. Store områder med parcelhuse hæftet sammen af de gamle landsbyer og et par godser. Det kunne være Herning, Holstebro eller Horsens i Århusstørrelse. Hvis man ikke kender nogen i Reinickendorf er det en bydel man typisk bare skal rejse igennem på vej til Berlins centrum. Så længe lufthavnen er der kan bydelen reklamere med, at man kan være på Alexanderplatz på 30 minutter og i London på 100 minutter. Der er helt sikkert et rart sted at bo, men der ikke meget grund til at blive der som turist.

Tegellufthavnen blev bygget på rekordtid for at få plads til forsyningsflyene fra luftbroen. For enden af landingsbanen på Kurt Schumacher Damm 42 ligger den noget alternative cafe - event sted Cafe Zum Hangar.

Seværdighederne området er ikke store - mest noget med gamle landsbykirker og rådhuse. Se fx kirkeguiden. Man skal være indfødt for at kende nogle af de berømtheder, der kommer fra bydelen.

Humboldt Museum på Tegel Slottet på Adelheidallee 19-21 i Tegel har blandt andet skulpturer af vores egen danske Bertel Thorvaldsen. Wilhelm von Humboldt købte slottet og det er stadig i familiens eje.

Et fint udflugtsmål er det buddhistiske hus på Edelhofdamm 54 i Frohnau. Portalen til forhaven er med elefanter og trappen har 73 visdomstrin. Mit i haven ligger et buddistisk hus / tempel. Huset blev bygget af en tysk læge i 1924, som under en rejse til Ceylon - der i dag hedder Sri Lanka, havde konverteret til Buddhismen. I dag bebos huset af munke.

En tur på landet kan håndteres på familiegården Lübars. På en varm sommerdag er det ikke en skidt udflugt for hele familien. God mad, en øl i solen og klappedyr til ungerne. Familienfarm Lübars, Alte Fasanerie 10, Lübars. Slut måske dagen af med lidt solid mad på Gasthaus Alter Dorfkrug Lübars, Alt-Lübars 8, som også har den skønneste biergarten. .

Der er også et lille Heimatsmuseum på Alt-Hermsdorf 35.

Der arrangeres små "landsbyhistorier" i en blanding af teater og byvandring med anekdoter, historier og mærkværdigheder. Se mere på http://www.dorfgeschichten-berlin.de/

Bydelen had store grønne områder og søer. Om sommeren er det populært at strandbade i Lübars og Heiligensee ved Sandhauser Str. 132-140 i Heiligensee samt Strandbad Tegeler See, Schwarzer Weg 21.

Er du taget til Heiligensee er Landgasthof Dannenberg am See i den gamle del af Heiligensee et skønt sted. Restaurant lige ned til søen. Alt-Heiligensee 52-54. Bestil bord på 030 4313091.

Skal du i det grønne kunne det være i Freizeit- u. Erholungspark Lübars ved Alte Fasanerie. Parken er bygget på bakker af krigstrümmern - knuste bygninger fra bombardementerne af Berlin under 2. verdenskrig.

Indkøb foregår flere steder: Der Clou i Scharnweberstrasse 140, Hallen am Borsigturm ved Am Borsigturm 2, Lufolfingerplatz 1-9, Märkisches Zentrum på Wilhelmsruher Damm 138, Nordmeile på Oraniendamm 10, Tegel City ved Berliner Strasse 90 og Residenzstrasse 30. De fleste steder er udvalget fuldt på højde med udvalget i gågaderne i Herning eller Helsingør.

Læs mere på http://www.reinickendorf.de/. Men tro os, der er ikke så meget mere.