Lichtenberg - så er det sagt

karlshorst

Lichtenberg er en bydel øst for Prenzlauer Berg. Pænt langstrakt med 260.000 indbyggere omfatter den mindre bydele som fx Wartenberg i Nord og Karlshorst i syd, hvor russerne slog deres hovedkvarter op, Hohenschönhuasen, hvor STASI slog hovedkvarteret op. Man er ikke i tvivl Lichtenberg er tidligere østberlin. Lichtenberg er dog primært et sted man bor. Måske fordi man ikke ved, hvor man så skal flytte hen. 

Der ligger en del billige hoteller i Lichtenberg - men helt ærligt. Det gør der også i Mitte.

Seværdighederne er fx det tysk-russiske museum i Karlshorst, STASI fængslet i Hohenschönhausen og STASI hovedkvarteret og så naturligvis den store dyrepark i Friedrichsfelde. Ishockey fans kender sikkert alt til EHC Eisbären Berlin, som holder til i Lichtenberg. I en del af Lichtenberg bor der mange vietnamesere.

Det kan betale sig at besøge bazaren Dong Xuan. Helt roligt er der på den store socialistkirkegård Zentralfriedhof Friedrichsfelde med mere end 250.000 gravsteder.

Et hyggeligt område i Licthenberg er Victoriastadt (eller Kaskelkiez)- en lille bydel på gaderne omkring Kaskelstrasse, Pharrstrasse, Nöldnerstrasse. En hyggelig bydel med gamle huse - det klassiske Berlin. Husene blev kun lidt eller slet ikke beskadiget under 2. verdenskrig. Ikke den store seværdighed, men er du på de kanter er det et udemærket sted at "hænge ud" og opleve lidt Berliner Milljöh. En af bydelens berømte beboer var tegneren Henrich Zille. 

Har du tid, så kig inden for i bydelsmuseet Museum Lichtenberg im Stadthaus, Türrschmidtstr. 24 10317 Berlin