Haus Der Kulturen Der Welt - Verdenskulturhuset

Verdenskulturhuset i Berlin er en bemærkelsesværdig bygning i Tiergarten ned mod Spreefloden. Huset inviterer internationale kunstere og ønsker at være rammen for aktuelle diskussioner. Forfattere, billedkunstnere, musikere, film og digitale medier udstilles her og diskuteres. Ambitionen er være Berlins port til resten af verden. 

Selve bygningen er fra 1957 og er USAs bidrag til byggeudstillingen Interbau, hvor mange prominente arkitekter opførte bygninger i det nærliggende "Hansaviertel". Arkitekten var Hugh Stubbins.

Bygningen ligger nu midt i byens nye regeringsdistrikt på det, der i gamle dage hed "Unter den Zelten".

Pladsen "Unter den Zelten" har en spændende historie. I det 17 århundrede var elitens foretrukne sted at holde fri og gå på jagt. Under marts revolutionen i 1848 var Unter den Zelten synonymt med en ophidset politisk debat. Området blev smadret af krigen og med Verdenskulturhuset har der siden 1957 været en række internationale konferencer, kulturelle begivenheder og udstillinger.

Amerikanske præsidenter som J.F. Kennedy og Jimmy Carter har besøgt huset, der ikke ligger langt fra den nye kanzlerbygning.

Vil du besøge huset, så følg med på hjemmesiden http://www.hkw.de/ for nye begivenheder og udstillinger, der er åbne for offentligheden.

Haus der Kulturen der Welt
Königliche Porzellan-Manufaktur Berlin GmbH
D10557 Berlin - Germany
Fon +49 (0)30 397 87 - 0

http://www.hkw.de/

Station: Hauptbahnhof

Vis stort kort