Rundt om Nikolaiviertel - det ældste Berlin

nikolajviertel

Berlinerne genopbygger - og kernen af det ældste Berlin blev genopbygget allerede af DDR. Nikolaiviertel. Denne spadseretur tager dig fra den pulserende Alexanderplatz til Nikolaiviertel og til den gamle havn. Der er 4.7 kilometer fra start til mål.

 

Begynd på Alexanderplatz. Der sker næsten altid noget her og har du god tid kan du suse en tur til tops i TV-tårnet. Der oppe fra kan du se det store grønne område, der strækker sig frem foran dig ned mod Spree og Domkirken. Før krigen var er tæt med huse her. Det var byens centrum ved kongeslottet. Væk nu. Gå en tur gennem anlægget, se på Neptunspringvandet og gå gennem park anlægget hen og hils på Karl Marx og Friedrich Engels. Der er ikke mange DDR monumenter tilbage at se på.

Nikolaiviertel er spændende med små museer og hyggelige restauranter. Nicolaiviertel er kitch i verdensklasse og en turistfælde. Du kommer forbi Georgs Bræu nede langs spree ufer. De laver en god bryg øl, så ok med en pause her. Fortsæt rundt i Nikolaiviertel, som du kan læse mere om her. Når du er færdig, så følg ruten over den brede vej Muhlendamm.

DDR ryddede en hel bydel, en middelalder kirke og meget mere for at få plads til dette mangesporede uhyre af en vej tværs gennem Berlin. For DDR førte vejen jo blot direkte til muren, så man kan undre sig over, hvad de skulle med 4-6 spor lige her. Du kan enten gå tilbage til floden og under vejen, eller krydseover uhyret.

Gå ned langs Rolandufer, hvor du kan beundre sluseanlægget. Det kan godt være fasinerende at stå og se lidt på det. Gå en tur op og se det sidste overlevende stykke af den gamle bymur ved siden af Restauranten Zur Letzten Instanz. Restauranten er fra 1500 tallet og efter sigende har Napoleon spist der inde og man spiser solid tysk mad. Det er bestemt værd at gå en tur ind. Men du skal nok have bestilt bord først. +49 (030) 2425528.

Tilbage til Jannowitzbrucke. Her fra kan du tage med turbådene. Hvis ikke så over broen. Den enorme hvide bygning er Kinas ambassade. Gå langs floden forbi Markische Museum (bymuseet) og langs floden igen hen til havnemuseet. Her er der næsten Amsterdamstemning. Omkring hjørnet og hop på U-bahn ved U-Markisches Ufer.


Vis stort kort