Toppen af Kreuzberg - Se verden fra Kreuzbergs højeste punkt

kreuzbergkryds

Foto: Mortiz_Nack / Pixabay

Denne 4,9 kilometer lange rute tager dig til toppen af Bergmannstrasse. Gå den når butikkerne har åbent og er du i shopping humør, så når du det nok ikke på den lille time en rask rundgang kræver. Det er på fortorv det meste af vejen, men gennem parken er der også lidt gå tur af stierne. Så er dagen alt for sjappet, så spring parken over. 

Start ved U-bahn Gneisenaustrasse og slyng dig op ad gaderne til Bergmannstrasse. Ruten går ikke direkte igennem Marheinike Markthalle, men husk nu at komme igennem og læg mærke til de små specialboghandlere uden for. En af dem sælger kun krimier.

Bergmannstrasse er en skøn gade, men mange overser den charmerende Chamissoplatz, så den skal du naturligvis også over.Herrerne kan få en tissepause i den charmerende cafe Achteck (et 8-kantet støbejerns pissoir for dem der står op og tisser).

I Victoria park skal du naturligvis op til toppen, hvor Schinkels mærkelige monument står: Et kors, som egentlig var et kirkespir, og som har lagt navn til hele Kreuzberg. Kom helt op og nyd udsigten. Gå ned igen på bagsiden af bakken og tag evt et lille break på Kreuzberg klassikeren Golgatha biergarten.

Udhvilet videre om til den nedlagte lufthavn Tempelhof og har du mere i benene så følg ruten om bag ved og løb på de gamle startbaner. Her er altid liv. Det er nærmest omvendt på den sidste del af ruten, der går forbi et par store kirkegårdsanlæg tilbage til Gneisenaustrasse.


Vis stort kort