Museum. ”Im Güldenen Arm” er et museumshus og en afdeling af museerne i Potsdam. Bygningen i Hermann-Elflein-Strasse er den ældste bygning i Potsdam. Den er bygget i 1737. Allerede den gang kunne man se bindingsværket, og det var lidt usædvanligt, for de fleste huse blev pudset.

Den første indbygger var bødker og bilhuggeren August Melchior Ehrhardt. Og han lavet et flot skilt over døren, hvor der stikker en gylden arm ud. Måske armen symboliserer den billedhuggerens gyldne inspiration, mens de to små figurer ved siden af skiltet står med bødker værktøj. Huset havde fra begyndelsen ret til at drive kro, så huset var både hjem for August Ehrhardt og værtshus.

Der boede ejere til og med 2. verdenskrig i huset, men efter krigen var DDR blevet socialistisk, og boligforvaltningen i Potsdam tog over. Huset var fredet, og det reddede dets skæbne i DDR. Men der var ikke penge til vedligehold før efter genforeningen, hvor det med nød og næppe blev reddet fra at brase sammen. Det blev saneret fra 1994-97.

I dag er der skiftende udstillinger i huset, så kig gerne forbi ”Den gyldne arm”.

Museumshaus „Im Güldenen Arm“
Hermann-Elflein-Str. 3
14467 Potsdam