Samuraimuseet i Berlin

samurai

Foto: Daishō style sword mounting, gold banding on red-lacquered ground. 16th century, Azuchi–Momoyama period. Important Cultural Property. Tokyo National Museum. Wikipedia CC 4.0

Samuraimuseum i Berlin. Hvorfor ikke en skarptsleben eftermiddag med flotte samuraisværd og kunst, der knyttet til Samuraier. Der er mere end 1.000 forskellige samuraivåben i samlingen, der er den største uden for Japan.Våbene er naturligvis i centrum, men der er også rustninger og masker fra begyndelsen af samuraikulturen i Kofun perioden fra omkring år 500 til Meji perioden i det 19 århundrede.

Museet handler ikke kun om krig. Også kvindernes rolle is samuraiverdenen bliver belyst og religion og ritualer - som fx te ceremonier og teater. Der er masser kunsthåndværk som te-sæt, tekstiler, buddhist skulpturer, malerier og træudskæringer.

Museet benytter moderne digital teknik med 3D og 360 graders præsentationer af japan og kulturen. Det er en på opleveren. 

Bag museet står en dedikeret samler, Peter jannsen, der gik op i japansk krigskunst og kultur. Ved et tilfælde fandt han et gammelt katana - et sværblad fra et langt japansk sværd - i roderiet på et almindeligt loppemarked i Berlin. Og siden har han rå-samlet sværd og andre japanske ting, så museet nu har mere end 4.000 ting fra Japan at udstille.

Museet ligger centralt lige midt i Mitte, og Berlins berømte museer på museumsøen ligger bogstavligt talt rundt om hjørnet. 

Museet er i den grad et besøg værd. Historien om samuraierne fortælles levende og engageret. Det står i stærk kontrast til det etnografiske museum, der er flyttet ind på Berlins fornemste adresse: Humboldt Forum. Dræbende kedeligt og med garanti korrekt. Drop det. Men husk at komme på Samuraimuseum. Der venter en god oplevelse. Brug en time eller halvanden der. 

Tjek hjemmesiden for åbningstider, billetter mm.

Samuraimuseum
Auguststrasse 68
Mitte