Oplev 1920’ernes Berlin

1920erneVR

Oplevelse. I det pænt almindelige shoppingcenter East Side Mall ved Warschauerstrasse station er en lille attraktion til dem, der er fascineret af Virtural Reality. Tag brillerne på og blev teletransporteret direkte til Pariser Platz i 1928. Bevæg dig frit rundt og tal med personerne på pladsen. Bliv lidt klogere på 1928 før verden gik af lave. Ikke et museum - og dog et hop et århundrede bagud.

 

Grafikken er flot, lyden er god. Du får 20 minutter til at udforske Pariser Platz. Hvis du ikke er for tynget af historisk viden og til gengæld nysgerrig på Virtual Reality – og forstår engelsk eller tysk – så er det en ok lille oplevelse at tage med. Du møder den arbejdsløse, der hænger på hjørnet (”Der echstende nante”), Jern-Gustav som var en droschekusk fra Berlin, der lige kørte en tur til Paris og tilbage igen.

Du møder desværre ikke den impressionistiske maler, Max Liebermann, som boede på den mondæne adresse Pariser Platz 1. På grafikken er Pariser Platz sterilt renskuret og trafikken behersket. Det er mest biler, der kører afsted. Få heste. Kunne tænke mig lidt mere gang i gaden for Berlin og Pariser Platz har myldret med liv i 1928.

Virtual reality har været ”talk of tech town” i flere år, og grafik og lyd oplevelsen er efterhånden stort set tilfredsstillende. Men udstyret kunne være lettere, og der er stadig et sikkerhedsproblem, når hjernen snydes til at være i en anden verden. Det er vigtigt at stå stille, for man aner ikke, hvad man løber ind i. Så illusionen virker. Om det bliver hver mands eje, er ikke til at vide, men prøv selv i EastGate. Du kan sikkert få et par sko med på tilbud samtidig.

Se priser mv. på hjemmesiden.