Museum der Dinge - for vores ting og sager

dingemuseum

Foto: Sampo Hämäläinen / Flickr / (CC BY 2.0)

Vi producerer ting og sager som aldrig før. Men hvem holder egentlig øje med de forskellige telefonmodeller, askebægre, sko, køkkenmoder, kander, figurer, thepotter, sovsekander, symaskiner, legetøjstog og computere. På museet for ting samler de moderne hverdagsting. Museet har 25.000 ting. Det er næsten al ting.

IMG 0155 IMG 0154

Museum der Dinge ligger i Oranienstrasse i Kreuzberg i en gammel fabrik med 500 kvm2 udstillingsareal. Der er både kitsch og ragelse og designerting og mærkevarer. Det er museet, der vil vise tingenes tilstand. Ting, som har præget vores hverdag.

En af udstillingerne er "Frankfurter køkkenet". I og for sig et almindeligt køkken opbygget i køkkenelementer og moduler, men da det blev introduceret i 1926 var det revolutionerende. Køkkenet var designet af wienerarkitekten Margarete Schütte-Lihotzky. 

Grundlæggende er det vanskeligt at forstå, hvorfor alt det ragelse skal udstilles. Det er jo hverdagsting, som vi kender så godt. Men serieproducerede hverdagsting kendetegner vores historie, så vores fortælling er selvfølgelig knyttet til tingene. På et tidspunkt, når der er gået lang tid nok, bliver ragelset til de kostligste antikviteter. Sådan går det jo. Det er bare at sætte sig og vente.

Vil du lave din egen samling? Så gør det til en grundregel aldrig at smide vejledninger og emballage væk. Ja, undlad i det hele taget at pakke dine ting ud, når du har købt dem. Køb dem og gem dem i bunden af dit klædeskab i indkøbsposen. Det er en slags væksthus. Så skal dine ting nok blive mange penge værd en skønne dag. Om mange, mange år. Har produktet en fejl må du endelig ikke bytte. Du her heldig: Det kan blive næsten det dobbelte værd. Det var et gratis investeringstip fra berlin-guide.dk.

Afsæt en halv time. Børn vil nok kede sig. Museet skilter dårligt med sin eksistens - men ind i porten og op ad trappen eller tag elevatoren. Så ligger museet et par etager oppe i bygningen.

Er du helt vild med ting vil en shopping tur til Stilwerk i Charlottenburg interessere dig - og måske et besøg på kunsthåndværksmuseet ved Kulturforum i Mitte eller i Köpenick.

Museum der Dinge
Oranienstraße 25
Berlin - Kreuzberg

 Phone  +49 (0)30 / 92 10 63 –11

Fax      +49 (0)30 / 92 10 63 –12

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

U-bahn Kottbusser Tor 


Vis stort kort