Kunsthåndværksmuseet - hotte designere gennem 500 år

kunstgeverbe

Kunsthåndværksmuseet er det ældste af sin art i Tyskland. Selv efter krigstabene besidder museet et af de mest betydningsfulde samlinger af europæisk kunsthåndværk fra middelalder til nutiden. Museet ligger i Kulturforum ved Potsdamer Platz og i Schloss Köpenick syd for byen.

 

Museet har rødder tilbage til 1868, hvor der blev udstillet i paris og udstillingen har i en periode boet i Martin-Gropius-Bau. Samlingen blev splittet mellem øst og vest under den kolde krig - og er nu administrativt samlet under samme tag - men fortsat både i centrum af Berlin og i forstaden Köpenick

I de store museumsbygninger i Kulturforum er der 7.000 kvadratmeter at vandre på, hvor kunsthåndværk følges fra middelalderen til idag. Guldsmedekunst, billedtæpper, møbler, venetiansk glas, fajance - rokoko, klassisme, jugendstil. Er du vild med loppemarkeder er det godt at kende sit kunsthåndværksmuseum. Så har man et godt første håndsindtryk af det allerbedste. I underetagen vises den "nye samling" kunsthåndværk fra det 20 århunderede gennem fremtrædende industriprodukter. Er du til stil og hotte designere er det her stedet at holde sig opdateret.

På slottet i Köpenick vises møbler og indretning i Renaissance, Barock und Rokoko. Få styr på stilarterne. Det er meget hyggeligt at gå rundt på slottet, men samlingen virker lidt tynd - som om de ikke helt ved, hvad de skal bruge al den slotsplads til. Hovedattraktionen er et par interiører af træ og et kæmpemæssigt guld-prale-stel, som har stået på kongeslottet i Berlin. Er du alligevel i Köpenick, så kan du besøge slottet. Sæt en halv til en hel time af og tag ikke børn med.

Et søstermuseum er Museum der dinge i Oranienstrasse i Kreuzberg. Her finder du kunsthåndværksmuseets modstykke med moderne, seriefremstillede ting og sager. Vil du selv købe det nyeste og hotte skal du en tur på Stilwerk på Kantstrasse.


Schloss Köpenick
Schloßinsel 1
12557 Berlin-Köpenick

 

Kunstgewerbemuseum
Matthäikirchplatz
10785 Berlin-Tiergarten

Lukket mandag
Andre dage åbent 10-18Vis stort kort