Kobberstikkabinettet - grafisk kunst gennem 1000 år

kobberstik

Kobberstikkabinettet ved Potsdamer Platz i Berlin gemmer på mere end 100.000 tegninger, akvareller, pasteller og olietegninger og en af verdens mest komplette samlinger af håndillustrerede manuskripter og 550.000 stykker tryk. 

Det er et af verdens vigtigste museer for grafisk kunst og dækker en tidsperiode på mere end 1.000 år. Kunst, kultur, mediehistorie. Bogruller og trykkekunst.Du kan finde værker af Botticelli, Dürer, Altdorfer, Grünewald, Bruegel, Rembrandt, Schinkel og Picasso, Munch, Kirchner, Giacometti og popart. Der er tale om parade her.

Blandt museets stoltheder er Adolph Menzel (1815-1905), hvis værker er tæt forbundne med den historiske udvikling i Berlin. Hans nøjagtige gengivelser af hans omgivelser og samtid er ganske imponerende.

Museets historie går helt tilbage til 1642, hvor Frederik William af Brandenburg købte omkring 2.500 tegninger og akvareller til hofbiblioteket. Det udviklede sig. Museet blev grundlagt i 1831. Advarsel - er du vild med tryk bliver du alligeel skuffet for udstillingslokalet er ikke meget over 100 kvadratmeter, så de få tegninger, der er plads til har du set på 15 minutter - 30, hvis du giver dig selv meget god tid. Berlin-guide synes egentlig ikke det er pengene værd. Ærgerligt. Måske en dag vilkårne bliver bedre. 


Kupferstichkabinett
Matthäikirchplatz 4
Mitte