Kold krigs centeret ved Checkpoint Charlie

1961koldkrigcheckpointcharlie

Ved Checkpoint Charlie arbejdes der på at etablere et center for kold krig. I forvejen ligger museet for Check Point Charlie der. Centeret er endnu en drøm, men indtil videre kan du se Checkpoint Gallery med 175 store fotos om Checkpoint Charlie og dets historiske betydning. Du kan besøge BlackBox ColdWar, der åbnede i september 2012 - og du kan besøge en udstilling om dagligdag i 1980'erne.

 

BlackBox om den kolde krig er et lille museum, som fortæller historien lige der, hvor de allierede styrker og den røde hær stod over for hinanden med panzervåben i 1961. BlackBox fortæller historien om konfrontationen og om sammenhængen til Tysklands deling. Hvad havde det hele fx med Vietnamkrigen eller Koreakrigen at gøre. Det er et lille museum, men sæt gerne en halv til en times tid af.

Udstillingen i BlackBox er midlertidig - men på et tidspunkt kommer der måske et museum om den kolde krig. 

Lige ved siden af BlackBox - på den anden side af Friedrich Strasse - har kunstneren Yadegar Asisi lavet en kæmpeudstilling om Berliner hverdag i 1980erne. Udstillingen har midlertig karakter - men man ved aldrig helt med det område. Tjek det ud mens det er der.

BlackBox Kalter Krieg
Friedrichstrasse/Zimmerstrasse
Berlin 

U-bahn: Kochstrasse