Schloss Sacrow

Da Frederik Wilhelm IV blev konge i 1840 købte han landskabet omkring Sacrow for at fortsætte udbygningen af haverne i Potsdam. Her byggede han et lille slot, Schloss Sacrow, og ikke langt derfra også Heillandkirken ved bredden af Havelufer. Slottet har endnu ikke været ret tilgængeligt for offentligheden. Under Berlins deling lå slottet og Sacrow midt i grænseområdet, og det blev ikke behandlet godt.I dag kan man besøge haven, men sandsynligvis ikke slottet. Følg med på hjemmesiden.

Heilandskirche stod færdig i 1844 i italiensk stil med et fritstående klokketårn. Kirken er bygget efter skitser fra Kong Frederik Wilhelm IV. Orglet er nyt for det gamle gik til i granatsplinter under krigen. Ligger fint og romantisk ned til søen.

Sacrow, der retteligt hedder Potsdam-Sacrow, er en stille landsby mellem Sacrow søen og Havelufer. Administrativt en del af Potsdam. Før krigen - og nu igen er det et attraktivt sted, hvor rigmænd trækker sig tilbage i kæmpevillaer ned til Søen.

Før krigen boede den danske ingeniør og fabrikant Jørgen Skafte Rasmussen nogle år i Sacrow.

Sacrow er det slaviske ord Za Krov, der betyder "bag ved buskene". Sacrow er omgivet af søer og kongeskoven (Königswald). Riddergodset Sacrow er først nævnt på skrift i 1374.

Et lidt mystisk sted er Riddersalen i Restaurant zum Sacrower See, hvor der bliver skabt stemning af en gammel riddersal kombineret med spisning af ægte riddermad. Fx vildsvinekølle stegt i kaminen (hvis I er 25 personer). Vi hører gerne en anmeldelse.Men du kan også spise normalt eller i gård haven på Restauranten. Restaurant zum Sacrower See, Weinmeisterweg 1, 14469 Sacrow.

Restaurant "Landleben Potsdam", Seepromenade 99, 14476 Groß Glienicke. Her kan du bo med udsigt over Sacrower See midt i skoven.

Der er ikke tale om hverken Potsdams eller Berlins største attraktioner, men kører I tilfældigvis ad den vej for at nyde naturen og søerne - så kig ind.