Schloss Köpenick med dekorativ kunst

schlosskoepenick

 Slottet i Köpenick - foto Stig Yding Sørensen

Schloss Köpernick er et barokslot, der har lagt navn til bydelen Köpenick. Slottet er bygget i 1558 som en jagthytte af Joachim II Hector af Brandenborg. Før lå her et middelalder slot.

Den svenske kong Gustav 2. Adolf boede her i 1631 under 30 års krigen. Han var konge af Sverige fra 1611 til 1632 og tæt på at erobre magten i et enormt svensk-tysk rige. Var det lykkes kunne historien have set meget anderledes ud. Han døde dog i et slag i 1632. Meget tyder på, at han forsøgt at samle protestanterne i et tysk-svensk rige, som han de facto ville være blevet konge af. Sådan gik det ikke. Når han havde succes på slagmarken er en del af forklaringen, at hans styrker blev dygtige til at anvende musketten. 

I dag huser slottet Museum for dekorativ kunst under Berlins museer. Her kan du se interiører fra renaissancen, barokken og rokokoen. Endelig er der specialudstillinger om fx porcelæn. Følg med på hjemmesiden om aktuelle udstillinger. Hovedattraktionerne her er et par interiører af træ og resterne af et kæmpemæssigt guldstel, som oprindeligt hang på slottet i Berlin. Det er værd at se, hvis du er på de kanter.

Men selvom om rammerne er storslåede er samlingen lille og hurtigt overstået - og vist ikke videre interessant. Hvorfor den ikke er slået sammen med hovedsamlingen af kunsthåndværk er vanskeligt at forstå. Beregn en halv time og lad ungerne blive hjemme eller i parken udenfor. Der er hyggelig slotscafe, som du kan besøge uden at skulle på museet.

Når du har været på museet, så husk at gå en lille tur i det gamle Köpenick. Her er faktisk mere at se på end i museet. Lige overfor slottet ligger et lille bryggeri. Skyld kunsthåndværksminderne væk her.

Schloss Köpenick
Schloßinsel 1
12557 Berlin

S-BahnS47 (Spindlersfeld)Größere Kartenansicht