Hamburg guide - hvorfor ikke?

Hamburg

Foto: liggraphy på Pixabay. Simplyfied Pixabay License.

Hamburg? Hvorfor Hamburg på berlin-guide? Fordi Hamburg er en spændende by - og fordi mange danske rejser igennem Hamburg med toget til Berlin eller med en lille omvej kunne komme til Hamburg i bilen. Derfor. For os er Berlin nummer 1 - men der er bestemt også attraktioner i Hamburg. Klik her og find dine ture og oplevelser i Hamburg her og book direkte! - bruger du linket og bestiller en oplevelse får berlin-guide.dk en lille kommission.

 

Porten til verden

Hamburg opfatter sig som Tysklands port til verden. Det er ikke meget løgn. Hamburg har Tysklands største havn og den anden travleste havn i Europa - til trods for at den ligger inde i landet overskrævs på floden Elben, næsten omkring 100 kilometer fra Vesterhavet. Det er også Tysklands næststørste by med en befolkning på over 1,8 millioner og "Storhamburg" har en befolkning på over fire millioner. Hamburg har ligesom Berlin status som en bystat med eget parlament. En gammel hansestat.

Gennem århundreder har Hamborg altid været en international by. Hamburg er en handelsby, og byens rigdom i de seneste århundreder bygger på handel. Fra 1241 blev Hamburg medlem af Hanseforbundet, en middelalderlig ordning, som gav "Hansestæderne" handelsmonopol i hele Nordeuropa. I det 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede rejste millioner af mennesker fra Europa til den nye verden i Amerika gennem Hamborgs havn.

Fra 1640 og indtil 1864 gik det danske kongeriges grænser helt ned til dørtrinnet til Hamburg. Forstaden Altona var en af Danmarks vigtigste havnebyer og næststørste by (!) efter København. Du kan se grænsepælen den dag idag i Altona på grænsen til Sankt Pauli på Reeperbahn. Da det danske kongerige mistede Schleswig og Holstein i 1864 mistede Danmark også sin vigtigste havneby til Vesterhavet. Istedet blev Esbjerg og i særdeleshed Esbjerg havn bygget. Den første jernbane i kongeriget gik fra Altona til Kiel og stod klar i 1844. Dette var et driftigt område af kongeriget. Danmark var i 1864 i krig mod Preussen og Østrig om Schleswig-Holstein og tabte. Holstein - og der med Altona - kom under Østrisk kontrol. Det varede dog kun til Preussen og Østrig ragede uklar, Preussen vandt og Holstein blev preussisk indtil 1871, da området kom med i det nye tyske rige som Schleswig-Holstein.

I dag er havnen på andenpladsen i Europa og ellevte største havn verdensplan. Hamburg er et af de rigeste områder i hele EU. Men Hamburg kan mere. Fx har halvdelen af ​​Tysklands aviser og magasiner har deres rødder i Hamburg. Og en af ​Airbus-fly samlefabrikkerne gør Hamburg til en vigtig del af verdens flyindustri, lige efter Seattle (USA) og Toulouse (Frankrig).

Det eneste palads i Hamburg er rådhuset, som huser parlamentet og senatet. Hamburg stadig har store kvarterer med dyre huse og villaer. Disse boliger var til købmænd og kaptajner omgivet af masser af grønne områder.

2. Verdenskrig gik hårdt ud Hamburg. Store dele af byen blev ødelagt under luftangreb i Anden Verdenskrig, især havnen og boligområder, titusinder blev dræbt og mere end en million blev hjemløse.

Folk i Hamburg er kendt som "Hamburger" og ja, de har faktisk lagt navn til "Hamburgeren". Her deler de skæbne med Frankfurteren og Wienerne, som har lagt navn til pølser - og wienerbrød i Danmark. Uklart om Hamburg-ryg har noget med Hamburg at gøre. Hamburgryg på tysk hedder dog Kasseler.

Du kan både cykle og køre taxi i Hamburg - men busserne går døgnet rundt. Busserne afgår og ankommer til "Rathausmarkt", nær rådhuset. S-Bahn og U-Bahn (metro) togtrafikken (metro og overjordiske) kører fra cirka 05:00 til 01:00 i den centrale del, men der er ofte ingen tilbud efter 23:00 i yderdistrikterne. I weekenden kører de hele natten. Du kan også købe et Hamburg Card, som omfatter det offentlige transportsystem, museer og andre ting. Du kan få Hamburg Card på alle billetkontorer og fra buschauffører.

Har du ungerne skal I måske en tur ud i den fremragende Zoologiske have, som i Hamburg hedder Hagenbeck. Se den lille film om Hamburg nedenfor - og nyd musikken.

Bydele

Omkring Mönckebergstraße

Området vest for Hamborgs centrale jernbanestation er et shopping område med gaderne Spitaler Straße og Mönckebergstraße, hvilket fører til Hamburgs rådhus. Tæt på Mönckebergstraße ligger kirkerne St. Jacobi (på vej Jakobikirchhof) og St. Petri (på vej Bergstraße), to af Hamburgs fem store kirker. Direkte ved siden af ​​St. Petri er "Hulbe-Haus", som oprindeligt blev bygget som et kunst og kunsthåndværks hus og stammer fra begyndelsen af ​​det 20. århundrede, men ser meget ældre.

Bag Hulbe-Haus, under "Radio Hamburg", kan du besøge resterne af biskoppernes tårn fra det 11. århundrede. På den anden side af vejen er resterne af den lille fæstning Hammaburg, der blev opført i det 9. århundrede og gav Hamburg sit navn.

Omkring rådhuset

Mönckebergstrasse slutter ved Hamborgs imponerende rådhus ("Rathaus"). Det blev bygget i 1897 ud af sandsten i neo-renæssance stil, herunder en 112 m tårn. Indeni er der flere storslåede haller, der anvendes til repræsentative formål og møder i regeringen og parlamentet. Disse kan besøges i guidede ture. Bygningen bag rådhuset er Hamborgs Handelskammer ("Börse").

Mellem bygningerne er der et lille sted kaldet Rathaushof med dens springvand Hygieia-Brunnen. Stedet foran rådhuset er Rathausmarkt med masser af begivenheder specielt om sommeren. Nord for Rathausmarkt, finder du Alsterarkaden.

Hele området bag er fuld af indendørs shopping arkader. Efter Alsterarkeden kan du hurtigt komme til den kunstige sø Binnenalster. Bådture tager dig til endnu større kunstig sø, Außenalster, direkte bag Binnenalster med masser af sejlbåde i sommer. Indre sø og ydre sø.Få en kage på konditoriet med udsigten over søen. I det hele taget - få en kage.

Skt. Nikolai

Fra Handelskammeret ved Börsenbrücke kommer til Patriotische Gesellschaft. Bag bygningen til højre, kan du finde broen Trostbrücke med statuer af Grev Adolf III og biskop Ansgar på begge sider. Ansgar nåede nemlig også at gøre indbyggerne i Hamburg kristne før turen kom til danerne. Hamborgs ældste tilbageværende bro, Zollenbrücke, er fra det 17. århundrede. På den anden side af Trostbrücke, er ruinen af ​​kirken, St. Nikolai.

Alle fem vigtigste kirker i Hamburg blev beskadiget under Anden Verdenskrig. Men i modsætning til de andre fire, er St. Nikolai ikke blevet genopført og det gør det et mindesmærke mod krig. Lige som gedächtniskirche i Berlin. Besøgende kan tage en elevator til toppen af tårnet og se udsigten over byen. Ved siden af ​​St. Nikolai er der markedet for humle ("Hopfenmarkt") med sine springvand Vierländerinbrunnen. Humle skal du nu omdage på værtshus for at få.

Efter broen over den enorme gaden Willy-Brandt-Straße kan du tage du vejen "Alte Deichstraße" med sin samling af traditionelle bindingsværkshuse med købmandsgårde. Dette er stedet, hvor Hamborgs havn var nogle århundreder siden.

HafenCity og Speicherstadt

I den sydlige ende af Alte Deichstraße er en kanal kaldet Zollkanal. Herfra kan du se Speicherstadt, et stort område med lagerhuse fra omkring 1900. Speicher betyder lager. Nogle er stadig i brug, men andre er blevet omdannet til lejligheder. Det er et hot område i Hamburg. Her er museer (International Maritime Museum, Speicherstadtmuseum, Spicey s Gewürzmuseum, Museum med protoyper til biler) og også attraktioner, såsom "Hamburg Dungeon" og "Miniatur Wunderland", som skulle være verdens største modeljernbane.  Kom tidligt, for køen kan være lang. Lad pigerne shoppe imens.

Speicherstadt groet frem som en helt ny bydel, HafenCity vokser frem på gamle industriområder med kanal, havnebassin og bassiner. Det er Europas største byudviklingsprojekt og her er en helt ny bydel skabt fra bunden. Ikke ulig Ørestadsprojektet i København. Moderne og smart arkitektur, blandt andet værft museum, koncertsal - den Elbphilharmonie, nye 'arkitektoniske fyrtårn "i Hamburg i 2012: På toppen af et enormt gammelt pakhus ligger en 110 meter høj, moderne koncertsal med glasfacade og bølgeformet tag.

Landungsbrücken og havnerundfart

Landungsbrücken er den mest turistede del af Hamborgs havn, tæt på metrostationen med samme navn. Forbundne kajer flyder på vandet for at tage højde for tidevandet. Det er her turist bådene sejler fra, og det myldre med turist butikker, restauranter og snackbarer. Sejlskibet Rickmer Rickmers kan besøges. Er du første gang i Hamburg - så er havnerundfart et must. Der er masser af udbydere, priserne varierer og komforten også. Har du ingen penge, så tage en HADAG færge, som er en del af Hamborgs offentlige transportsystem.

Har du et Hamburg Welcome Card er turen ovenikøbet gratis. De fleste tage nummer 62 til Finkenwerder via museumshavnen Oevelgonne. Hele turen til Finkenwerder og retur tager omkring en time. I Finkenwerder, kan du fortsætte med en anden færge til Teufelsbrück (linje 64, der er også en del af HVV).

Du kan også gå gennem tunnelen Alter Elbtunnel fra 1911 til den anden side af floden Elben og har en fantastisk udsigt derfra. En elevator eller trapper bringer dig de 24 meter ned i tunnelen. Du derefter gå gennem et af de ti 427 meter lange rør med 12 meter vand over hovedet. Tunnelen er dekoreret med keramiske kunst af maritime motiver (f.eks fisk, muslinger, sæler, gamle støvler).

På den anden side, kan du igen gå op ad trappen eller tage en lift. Gå ud og tilbage til floden for at "Aussichtspunkt Steinwerder" store visninger på Landungsbrücken og seværdigheder bag. Selv biler kan passere selvom tunnelen og bliver bragt ned med elevatorer. Du finder tunnelen ved Landungsbrücken i bygningen med den store grønne kuppel. Skiltene til "Aussichtspunkt Steinwerder" peger også på det. For fodgængere og cykler det er gratis og åbent hele dagen og natten, hver dag.

Går du fra Landungsbrücken ned langs floden Elben kommer du til St. Pauli Fischmarkt, gå længere - og du vil nå Övelgönne og Blankenese. Fischmarkt er faktisk fiskemarked hver søndag morgen og er du frisk er der rockmusik, fadøl og brasede kartofler for fuld udblæsning fra tidlig morgen til 10 hver søndag morgen i den store hal. Man tror det er løgn - men nej. Legendarisk. Et absolut must på din Hamburg rejse. Op med dig din dovne hund og kom til fiskemarked.

Sankt Pauli og Reeperbahn

 

Berlin-guide har ikke nogen sex og pornoguide, men i Hamburg kommer man(d) ikke uden om Berlins vartegn Reeperbahn i bydelen Sankt Pauli.Det er sandsynligvis en af ​​de mest berømte "red-light" distrikter i verden. Fra vaudeville til prostituerede, fra barer til sex-butikker - der er tilbud for enhver smag. Du får åben og seriøs rådgivning valg af dildo og undertøj. Der er masser af restauranter, musik, teater og musicals og andet, som ikke har en snus med sex at gøre. Ufarligt, hvis du opfører dig med omtanke. Du vil sikkert blive kontaktet med et frækt tilbud. Du må du tage det, som du har lyst til....

I Skt. Pauli bor også fodboldklubben "FC St. Pauli" som er et af de mest populære hold i Tyskland. Sankt Pauli er et af de tættest befolkede områder i Europa og en sand smeltedigel af mennesker. I weekenderne er glasflasker forbudt i gaderne - og du kan få en bøde på 5.000 Euro, hvis du går rundt med en flaske af glas. Så lad være med det. Beatles spillede iøvrigt i klubber i Sankt Pauli i begyndelsen af 1960'erne og en plads har fået navn efter dem til deres ære.

Har du mere tid til at gå på opdagelse i Hamburg, så er Schanzenviertel's cafeer, Sankt Georg's regnbueområde også spændende. Ottensen (mærkeligt bynavn) var tidligere en dansk landsby, her bor mange tyrkere - men også hipt med cafeer. Karolinenviertel - eller Karoviertel - er som Schanzenviertel. Blankensee var tidligere en lille fiskelandsby, nu er det en fornem forstad til Hamburg, hvor millionærtætheden er højere end andre steder i Tyskland. Bergedorf ligger sydøst og her er du tæt på landet - og kan besøge Bergedorf slottet, som er det eneste slot i Hamburg.

Museer

Du løber ikke tør på dit første besøg:

 • Museum für Kunst und Gewerbe (Museum for Kunst og Håndværk), Steintorplatz, lige til sydøst for Hauptbahnhof.Museet er et førende center for kunst, kunsthåndværk og design. Dets samlinger af arbejde fra Europa og Mellemøsten og Fjernøsten er af den fineste kvalitet og dækker alle epoker fra den antikke verden til i dag. De har også mange aktiviteter og koncerter (se Classical Music afsnit). Museet har til huse i en 18. århundrede palads, som har de oprindelige tage og lofter.
 • Hamburger Kunsthalle, nord for Hauptbahnhof. Museet huser en vigtig samling af malerier fra det 19. århundrede med værker fra Max Liebermann, Lovis Corinth, Philipp Otto Runge, Caspar David Friedrich, Adolf Menzel, og moderne kunst. Det stiger på begge sider af en brolagt domstol. Den barokke bygning på den ene side har de ældre værker. Arealerne under gården, og den anden, moderne udseende bygning hus en omfattende samling af meget moderne kunst. Der er nogle meget fine stykker, men kvaliteten er ujævn og nøjagtigheden gerne til tider. For eksempel, i en langt tilbage hjørne med minimal klimaanlæg og ingen observation er fire eller fem smukke franske impressionistiske malerier, som er blandt de fineste i museet.
 • Deichtorhallen er en af de bedst kendte udstillingsgallerier på verdensplan. De historiske bygninger er opdelt i en udstillingshal for samtidskunst og "House of Photography". Tilsammen har de to bygninger organiserer et meget varieret program af skiftende udstillinger.
 • Hamborg Museum (tidligere: Museum für Hamburgische Geschichte) Holstenwall tæt på metrostation "St. Pauli". Dette er museum for byens historie og bringer fortiden til live med en masse modeller, der viser udviklingen af ​​havnen og byen.
 • BallinStadt Auswanderwelt Hamborg (BallinStadt - Emmigrant historie) Veddeler Bogen 2, blev bygget til at yde lægehjælp og bolig til indvandrere, som var at emigrere til USA. omplekset blev omdannet til et museum, selvom dens oprindelige design og layout er ikke det samme, fordi dele af komplekset blev ødelagt. Museet er dedikeret til de fem millioner personer, der udvandrede via Hamburg. Det har en computer terminal, hvor de besøgende kan se op oplysninger om deres Emigrant forfædre. Har du set Ellis Island i New York, hvor emmigranterne emmigrerede til, vil du finde meget af indholdet bekendt.
 • Speicherstadtmuseum - Privatejet museum i HafenCity distriktet huser en samling af tusindvis skibsmodeller, byggeplaner, uniformer og fotografier på ti etager i den ældste bevarede lager i Hamburg (fra 1879).
 • Speicherstadtmuseum er en filial af arbejdermuseet ligger i fortæller historien om bydelen og om te og kaffe handel.
 • Automuseum Prototyp [HafenCity, Shanghaiallee 7. Museum af bil prototyper
 • Museumshafen Oevelgonne har historiske både (gratis adgang).
 • MS Cap San Diego museum fragtskib fortøjet i havnen i Hamburg. Huser midlertidige udstillinger. Indkvartering i hytter er mulig.
 • Museum sejlskib Rickmer-Rickmers Rickmer Rickmers er en tremasters bark fra 1896 fortøjet i havnen i Hamburg.
 • Altonaer Museum - Dedikeret til Altona, Hamburg og Nordtysklands kulturhistorie.
 • Museum für Völkerkunde, Museum of Ethnology Rothenbaumchaussee 64.
 • Deutsches Zollmuseum
 • Bucerius Kunst Forum, Rathausmarkt 2.
 • Spicey s Gewürzmuseum, krydderimuseet er placeret i Speicherstadt. De hævder at være verdens eneste krydderi museum.

Kilder: Wiki, sites og fodsåler