Nauen - ikke alverden at se, og dog

NauenPixabay

Foto: Pixabay, CC

Nej. Og dog. Det skulle da lige være den gamle bydel - Altstadt, som for en gangs skyld virkelig er "alt" - den gamle bydel i Nauen blev nemlig forskånet for ødelæggelse under 2. verdenskrig. Sæt bilen og se på de ældre dele. En lille by med 18.000 indbyggere 

Verdens ældste radiostation

Funkstadt. Nauen er en radioby, for de første forsøg med radiosignaler blev gennemført her i 1906 og her stod senere en kæmpe radiosender (Nauener Großfunkstation), som på sin tid var verdens største. Derfor bliver Nauen også omtalt som funkstadt (radiobyen). Deutche Telekom udsender stadig kortbølgeradio herfra verdens ældste radiosende installation og en gang om året holder de åbent hus (normalt 2 søndag i september - men tjek lige inden du kører).

Og lidt kuriøsiteter

Kullise. Byen er hyppigt brugt som filmkulisse, som fx Quentin Tarantinos Hollywood-basker "Inglourious Bastards", hvor den agerede fransk provinsby.

Dyrefilmskolen. I Nauen er der faktisk en dyrekennel, som har specialiseret sig som skole for dyr i film (Filmtierschule) Wilhelm, Brieselanger Straße, 14641 Nauen.

Raketter. Fra 1969 til 1986 havde NVA, den Nationale Folksarme og dermed Warzawapagten, en kaserne i Nauen med raketter. Rakettenabteilung 1