Parkering uden for miljøzonen

Har din bil et grønt miljømærke kan du køre alle steder i Berlin - men får bilen et rødt eller et gult mærke skal du holde dig ude af miljøzonen, hvis du ikke vil have både bøde og klip i kørekortet. Her får du berlin-guides tip til, hvor du kan parkere din bil med rødt eller gult mærke, hvis du ikke kan undvære at få den med til Berlin.
 
umweltzoneskilt
Mange danskere flyver, kører med tog eller bus til Berlin. Men Berlin er så tæt på, at det for mange er nærliggende og ikke så lidt billigere at køre selv. Især, hvis man er 4 eller 5 i bilen bliver det billigt. Har du grønt mærke kører du jo bare hen, hvor du skal være.
 
Har du rødt eller gult miljømærke på bilen- eller slet ingen mærke - må du nøjes med at køre uden for zonen. Vil du ind i Berlin må du parkere bilen og tage offentlig transport eller en taxi. Der er gode muligheder for at parkere uden for zonen.
 
På wmz-info.de kan du få et kort over mulige parkeringspladser uden for zonen (På siden vælger du "Verkehr in Berlin" i menuen og punktet "Parken" - så kommer kortet med parkeringspladserne.
 
Det kan fx. være:
 
Charlottenburg / Wilmersdorf
Parker nær messehallerne i området ved Masurenallee og Theodor-Heuss-Platz. Det ligger lige ved motorvejen. U-bahn linie 2 fra Theodor-Heuss-Platz eller Kaiserplatz kører direkte ind til centrum.
 
Schöneberg
Bahnhof Südkreuz, Naumannstr. har en parkeringsplads med 24 timers overvågning. Det koster penge at holde her. Herfra kører togene ind til byen.
 
Kreuzberg / Neukölln.
Når du drejer fra motorvejen (100) ved afkørsel Tempelhof, skal du dreje til højre og finde et sted at parkere. Den letteste måde at komme ind til byen her ved at finde en taxi. Du kan også ringe og bestille en taxi, hvis du kan opgive vej og husnummer. Taxi har nummer (030) 26 3000.  
 
Wedding - Gesundbrunnen
I Gesundbrunnen-Center er der betalingsparkering.  
 
På WMZ-INFO hjemmesiden kan du se en liste over alle større parkeringspladser i byen. I boligkvarterer uden for de centrale bydele er det som regel gratis at parkere.
 
Læs mere på www.berlin-guide.dk