Julemarkeder i Berlin - en stemningsfuld tradition

Berlin gør noget ud af julen. Der er masser af julemarkeder fra de folkelige og gemytlige til mere de romatiske og poetiske. En smut tur Berlin i december er en god ide - lidt anderledes juleindkøb og så en by der står på pinde for at nisse, jule og granhygge. Der sælges pølser metervis, gluhwein i litervis og kager af en hver slags i et umådeligt omfang.

Julemarkederne består af små træhuse med boder. Nogle sælger håndværk, udskåret trælegetøj, vanter, dimser, postkort - næsten hvad som helst. Duftene fra pandekagerne, pølserne, glühwein lokker dig i julestemning.

Skal du gå helt juleamok, så besøg Käthe Wohlfahrts helt utroilige, helårlige juleeventyrsbutik på Kurfürstendamm 225. Her kan du købe julekugler, nissemænd, engle pynt og stads året rundt. Kommer du forbi med ungerne, så er det bare ind og ønske sig en glædelig jul. Der er muligvis for klemt i december.

Billedet ovenfor er julemarkedet på Breitscheid Platz lige ved Gedänkniskirche. Det er stort nok til de fleste og gratis. Det var dette julemarked, som i 2016 blev angrebet af en terrorist i en lastbil. På trappen til kirken er der et lille mindesmærke om dette angreb.

Julefest på Gendarmenmarkt
Gendarmenmarkt er et af de mere romatiske julemarkeder med kunsthåndværk, udstillinger og naturligvis også lidt glühwein. Det koster entre at komme ind. Gendarmenmarkt, Berlin-Mitte

Julemarked på The Westin Grand Berlin
Grand Westin er det store hotel på Freidrichstrasse. Benyt chancen og lån toilettet i stueetagen. Det er en fantastisk lobby.

Julemarked i Spandau
Med op mod 500 stande i weekenden er der gang i julemarkedet i Spandaus middelaldercentrum. En god udflugt, hvis man har bilen med. Der er nu heller ikke langt med toget.
Altstadt Spandau, Berlin-Spandau

Julemarked i City
Omkring Gedächtniskirche er der mere end 100 juleboder med tilbud. I weekenden er der optræden fra flere scener. Fint til at runde turen på Kurfürstendam af - eller med alle pakkerne, der er købt i KDW. Breitscheidplatz/Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Berlin-Charlottenburg

Julemarked ved Opernpalais
Det nostalgiske julemarked med smykker, glaskunst, keramik, traditionelt kunsthåndværk i mere end 130 stader. Am Opernpalais Unter den Linden, Berlin-Mitte

Julemarked på Alexanderplatz
Julemarkedet på Alexanderplatz bliver bare større og større. Alexanderplatz, Berlin-Mitte

Lucia - Julemarked i Hof der Kulturbrauerei
Hyggeligt marked ned gennem de gamle bryggerhuse og toppede brosten i Kulturbrauerei, Schönhauser Allee, Prenzlauer Berg

Vinterverden ved Potsdamer Platz

Potsdamer Platz, Berlin-Mitte. Her er der normalt også opstillet en kælkebakke.

Weihnukka-Markt
Jüdisches Museum, Lindenstraße 9-14, Berlin-Kreuzberg. Det jødiske julemarked ved det jødiske museum.

Adventsmarkt på Kollwitzplatz
Kollwitzplatz, Berlin-Prenzlauer Berg 
 
Weihnachtsmarkt auf dem Winterfeldtplatz
Winterfeldtplatz, Schöneberg

Weihnachtsmarkt Alt-Köpenick

Köpenicker Altstadt

Weihnachtsmarkt am Jagdschloss Grunewald

Am Jagdschloß Grunewald, Zehlendorf

Kunsthandwerklicher Weihnachtsmarkt Frohnau

Direkt am S - Bahnhof Frohnau, Zeltinger Platz, Reinickendorf

Husk også lige at tjekke glühwein-guiden