Spiseguiden

Gå ud og spisMad er en af berlins hovedattraktioner - priserne er meget rimelige, kvaliteten høj og udbudet fantastisk varieret.Michelin restauranter, kneiper, biergartens, billige spisesteder, currywurst, chokolade, kager, brunch - en tur til Berlin handler også om mad og lækkerier. Og det er til at komme til i Berlin for priserne er i bund og kvaliteten er i top. Ligesom andre steder er der turistfælder og ligegyldige restauranter - men med en lille forberedelse kan du få det præcis som du vil have det. En del af forberedelsen kan være at have vores guide til det tyske menukort med i lommen, så du ved, hvad du bestiller. Skal du bare finde god aftensmad - så er det restaurantguiden.


Råd nummer 1: bestil altid bord. De dårlige steder kan man altid komme ind. Forbered, hvor du vil spise om aftenen og bestil - alternativet kan være en del vandring fra sted til sted og maden bliver næppe den bedste oplevelse. Så valget står mellem spontanitet og kedelig mad eller planlægning og store oplevelser - også på billige restauranter. Men en döner eller en curry kan man altid få.

I spiseguiden kan du læse vores tips til, hvor man skal hen. Vi har ikke magtet at spise alt og alle steder - selvom vi prøver - så nogle råd har vi fra andre - men kun hvis vi hører om det fra flere. Og vi lytter gerne til dine tips og erfaringer.


Sådan læser du guiden


Restaurantens navn Køkken Sted

StjerneStjerneStjerne

Mad

Stjerne

Prisen (030) 614 2373 green
 

Køkken kan fx være tysk, thai.

Stjernesystemet er vores eget. Sted viser "oplevelsesgraden" for stedet (indretning, lokation, servering, atmosfære, andet) og for maden (kvalitet, smag, originalitet i alle betydninger).

 Nul stjerner - Ikke noget at gå efter. Måske direkte dårligt.
Stjerne En stjerne - ok i en snæver vending. Vi tager det som det er. Så heller ikke mere.
StjerneStjerne To stjerner - det kan vi li. 
StjerneStjerneStjerne Tre stjerner - værd at planlægge en aften for. En særlig oplevelse.
Prisen er hhv billigste og dyreste ret på kortet, da vi sidst tjekkede. Hvis vi ikke kan finde nogen priser betyder "middel", at man kan få en hovedret til 20 euro.

Telefonnummeret er altid det tyske. Driller det, så sæt 0049 foran.

green Et grønt mærke i øverste højre hjørne betyder, at berlin-guide selv har spist på restauranten. Hvis der ikke er noget mærke bygger vi anmeldelsen på andres anbefalinger og blogs samt især kilder som Zitty, Tip-berlin, New York Times, Berliner Morgenpost, Frommers, Michelin. Så der må vi sammen tro på andre kilder. 

Til sidst vil der være en lille anmeldelse af restauranten. Meld gerne tilbage, hvad du synes.

Restaurant guide - Aftensmad i Berlin

Velkommen til restaurantguiden på berlin-guide.dk. Michelin guider os rundt på det kulinariske firmament. Men de når altså ikke rundt og anmelder de andre restauranter i byen. Det gør vi. Her finder du små anmeldelser og tips til restauranter og spisesteder, hvor man kan få god og som regel billig aftensmad. Der er noget for enhver gane og pengepung og med mere end 150 spisesteder i Berlin findes vist ikke mere omfattende Berlin restaurant guide på dansk. Skal det være mere specielt - så husk at tjekke vores guide til aftensmad ud over det sædvanlige.

Klik her for at finde tilbud på mad og drikke i Berlin hos Get Your Guide

Steakguide - sagen er bøf i Berlin

Berlin har mad fra hele verden. Så nogen gange trænger man bare til en bøf. Det er sagen. T-bone, Angus, Argentinsk. Bøffer kan man heldigvis få mange steder - men nogen går lige skridtet længere og specialiserer sig i døde, velhængte køer og kvæg i skiver fra Japan, Australien, Argentina og USA. Tjek spisekortet før du bestiller bord - og husk at bestille i god tid. Der kan være trængsel. Nederst et lille bøf-leksikon. Veganere skal ikke læse videre.

Verdensmad - inspirationsliste til al verdens kødgryder

Næsten alle verdens kødgryder er trukket til Berlin - og alligevel har vi ikke fundet et godt sted at spise stegt flæsk med persillesovs. Vi bliver gerne inspireret til at udvide listen og efterhånden kommer der også internet adresse på. Det er ikke nødvendigvis byens fineste eller dyreste restauranter, men vi bestræber os på, at det er god mad og hyggelige omgivelser.

Is guide - cool cool guide

Is er vigtigt. Det ved enhver og når sommer temperaturen i Berlin vibrerer omkring de 40 grader er nedsmeltning nærliggende. Så er det is tid. Her finder du en guide til is i Berlin.

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

En ide til rejsen?

Annonce

 

"Angrebet" 9. April 1940

En tilfældig buket til inspiration

Jan Jakob Floryan: Muren der faldt

Anmeldelse. Østeuropa interesserede spidser ører, når Jan Jakob Floryan bliver nævnt. Vi har hørt ham som DRs korrespondent i Moskva, i Warszawa og Berlin. Alt spændende. Jan Jakob Floryan har skrevet en oversigts bog om Berlin muren: "Muren der faldt". En solid indføring i nøgleårene 1961- [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Karl Christian Lammers: Hvad skal vi gøre ved Tysk...

Anmeldelse. Lektor emeritus Karl Christian Lammers skrev i 2005 bogen: ”Hvad skal vi gøre ved Tyskerne bagefter? om det dansk-tyske forhold efter 1945. Bogen er ikke helt ny længere, men stadig en glimrende tour de force i det dansk tyske forhold efter 2. verdenskrig.

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Michael Boas Pedersen: Danmark under den kolde kri...

Anmeldelse. Danmark under den kolde krig - småstat mellem supermagter er en samlet gennemgang af Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitiske historie fra 1945 til 2005. Bogen indgår i serien His2rie og tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet.

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Mona Jensen og Palle Andersen: Tyske krigsforbryde...

Anmeldelse. Mona Jensen og Palle Andersen har skrevet om tyske krigsforbrydelser 1939-1945 i hele Europa og undersøgt, hvor mange af uhyrlighederne den danske illegale presse fik rapporteret om til danskerne. Den illegale presse havde brittisk, svensk og amerikansk radio som kilder og i nogen grad den russiske radio. Afhængig af politi [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Erlebnis-Dorf Elstal - Rutchebaner og vilde opleve...

Berlin mangler et godt Tivoli. Luna-park henstår som spøgelsesby og i løbet kommer omrejsende tivolier forbi. I kanten af Berlin – vest for Spandau i landsbyen Elstal er der nu et lille tivoli: Karls Erlebnis-Dorf Elstal.

Børne tipsLæs mere
Museum for de vestallierede i Berlin

De allierede styrker fra Frankrig, Storbrittannien og USA havde udstationerede soldater og civile fra 1945 til 1994. De havde hver deres sektor at passe på.

DDR og den kolde krigLæs mere
Daniel Kehlmann: Tyll

Anmeldelse. Den tyske forfatter Daniel Kehlmann har skrevet en historisk roman om narren Tyll Ulenspiegel, som rejser rundt midt i den store krig i Tyskland: Trediveårskrigen 1618-1648. Næst efter 2. verdenskrig og nazismen finder de fleste tyskere, at Trediveårskrigen er den værste katastrofe, der nogensinde er overgå [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere