Spiseguiden

Gå ud og spisMad er en af berlins hovedattraktioner - priserne er meget rimelige, kvaliteten høj og udbudet fantastisk varieret.Michelin restauranter, kneiper, biergartens, billige spisesteder, currywurst, chokolade, kager, brunch - en tur til Berlin handler også om mad og lækkerier. Og det er til at komme til i Berlin for priserne er i bund og kvaliteten er i top. Ligesom andre steder er der turistfælder og ligegyldige restauranter - men med en lille forberedelse kan du få det præcis som du vil have det. En del af forberedelsen kan være at have vores guide til det tyske menukort med i lommen, så du ved, hvad du bestiller. Skal du bare finde god aftensmad - så er det restaurantguiden.


Råd nummer 1: bestil altid bord. De dårlige steder kan man altid komme ind. Forbered, hvor du vil spise om aftenen og bestil - alternativet kan være en del vandring fra sted til sted og maden bliver næppe den bedste oplevelse. Så valget står mellem spontanitet og kedelig mad eller planlægning og store oplevelser - også på billige restauranter. Men en döner eller en curry kan man altid få.

I spiseguiden kan du læse vores tips til, hvor man skal hen. Vi har ikke magtet at spise alt og alle steder - selvom vi prøver - så nogle råd har vi fra andre - men kun hvis vi hører om det fra flere. Og vi lytter gerne til dine tips og erfaringer.


Sådan læser du guiden


Restaurantens navn Køkken Sted

StjerneStjerneStjerne

Mad

Stjerne

Prisen (030) 614 2373 green
 

Køkken kan fx være tysk, thai.

Stjernesystemet er vores eget. Sted viser "oplevelsesgraden" for stedet (indretning, lokation, servering, atmosfære, andet) og for maden (kvalitet, smag, originalitet i alle betydninger).

 Nul stjerner - Ikke noget at gå efter. Måske direkte dårligt.
Stjerne En stjerne - ok i en snæver vending. Vi tager det som det er. Så heller ikke mere.
StjerneStjerne To stjerner - det kan vi li. 
StjerneStjerneStjerne Tre stjerner - værd at planlægge en aften for. En særlig oplevelse.
Prisen er hhv billigste og dyreste ret på kortet, da vi sidst tjekkede. Hvis vi ikke kan finde nogen priser betyder "middel", at man kan få en hovedret til 20 euro.

Telefonnummeret er altid det tyske. Driller det, så sæt 0049 foran.

green Et grønt mærke i øverste højre hjørne betyder, at berlin-guide selv har spist på restauranten. Hvis der ikke er noget mærke bygger vi anmeldelsen på andres anbefalinger og blogs samt især kilder som Zitty, Tip-berlin, New York Times, Berliner Morgenpost, Frommers, Michelin. Så der må vi sammen tro på andre kilder. 

Til sidst vil der være en lille anmeldelse af restauranten. Meld gerne tilbage, hvad du synes.

Restaurant guide - Aftensmad i Berlin

Velkommen til restaurantguiden på berlin-guide.dk. Michelin guider os rundt på det kulinariske firmament. Men de når altså ikke rundt og anmelder de andre restauranter i byen. Det gør vi. Her finder du små anmeldelser og tips til restauranter og spisesteder, hvor man kan få god og som regel billig aftensmad. Der er noget for enhver gane og pengepung og med mere end 150 spisesteder i Berlin findes vist ikke mere omfattende Berlin restaurant guide på dansk. Skal det være mere specielt - så husk at tjekke vores guide til aftensmad ud over det sædvanlige.

Klik her for at finde tilbud på mad og drikke i Berlin hos Get Your Guide

Steakguide - sagen er bøf i Berlin

Berlin har mad fra hele verden. Så nogen gange trænger man bare til en bøf. Det er sagen. T-bone, Angus, Argentinsk. Bøffer kan man heldigvis få mange steder - men nogen går lige skridtet længere og specialiserer sig i døde, velhængte køer og kvæg i skiver fra Japan, Australien, Argentina og USA. Tjek spisekortet før du bestiller bord - og husk at bestille i god tid. Der kan være trængsel. Nederst et lille bøf-leksikon. Veganere skal ikke læse videre.

Verdensmad - inspirationsliste til al verdens kødgryder

Næsten alle verdens kødgryder er trukket til Berlin - og alligevel har vi ikke fundet et godt sted at spise stegt flæsk med persillesovs. Vi bliver gerne inspireret til at udvide listen og efterhånden kommer der også internet adresse på. Det er ikke nødvendigvis byens fineste eller dyreste restauranter, men vi bestræber os på, at det er god mad og hyggelige omgivelser.

Is guide - cool cool guide

Is er vigtigt. Det ved enhver og når sommer temperaturen i Berlin vibrerer omkring de 40 grader er nedsmeltning nærliggende. Så er det is tid. Her finder du en guide til is i Berlin.

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

En ide til rejsen?

Annonce

 

"Angrebet" 9. April 1940

En tilfældig buket til inspiration

Antony Beevor: Berlin – faldet 1945

Anmeldelse. Angrebet på Berlin i 1945 var voldsomt og afsluttede den 2. verdenskrig i Europa. Der er skrevet meget om angrebet, men den bedste beskrivelse er stadigvæk Antony Beevor's ”Berlin – faldet 1945”. Den er en klassiker og fortjener naturligvis en anmeldelse af berlin-guide.dk selvom værket er fra 20 [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Sigurd fortæller om Luther

Anmeldelse. 2017 er året, hvor kirken fejrer 500 året for Martin Luther's teser. Martin Luther har haft enorm betydning på vores kirke, vores samfund, vores kultur - og hvad vi tænker om os selv. Der er kommet flere store Luther udgivelser i 2017. Men også en lille introduktion fra Politikkens forlag: "Sigurd fort&aeli [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Feuerle Collection – tusindårskunst i en krigsbunk...

Feuerle Collection er et privat kunstmuseum i Kreuzberg, der er dedikeret til Désiré Feuerle’s samling af moderne kunst, som sættes i spil med møbler fra det kejserlige Kina og skulpturer fra Sydøstasien. Museet er indrettet i en telekommunikationsbunker fra 2. Verdenskrig med metertykke beton mure, som den b [ ... ]

KunstmuseerLæs mere
Søren Flott: Danskeren der ville dræbe Hitler

Anmeldelse. "Danskeren der ville dræbe Hitler" af journalisten Søren Flott er en biografi om danskeren Jens Peter Jessen og attentatet mod Adolf Hitler den 20. juli 1944. Ideen til attentatet kom fra Jens Peter Jessen. Han blev sammen med de øvrige attentat mænd henrettet før krigens afslutning. Attentatet blev kend [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Torben Kitaj: Berlinernes Berlin

Anmeldelse. Journalist Torben Kitaj har interviewet en række danskere, som har hevet teltpælene op og er flyttet til Berlin. Mange danskere har været der på ferie, nogle er der mange gange og enkelte er som berlin-guide i den grad blevet bidt af Berlin. Men nogle har taget den hele vejen og er flyttet til Berlin. Det har Tor [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Hosea Dutschke: Rudi og jeg

Anmeldelse. Hosea Dutschke bor i Aarhus og er søn af en af koryfæerne i den tyske studenterbevægelse, Rudi Dutscke i Berlin. Rudi Dutscke blev udsat for et skudattentat i Berlin, som han overlevede. Han flyttede til Aarhus, hvor han næsten 10 år senere druknede hjemme sit badekar under epileptisk anfald. Epilepsien va [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Kegler og Bowling i Berlin

Kegling minder om Bowling: Man skal forsøge at vælte kegler ved at trille en kugle. Det er et simpelt spil og mon ikke det er næsten lige så gammelt som kontrollen over ilden. Når først der var gang i bålet og jagtbyttet spist har det været tid til spas: Vælte pinde med sten har man kunne lege [ ... ]

Sportsklubber i BerlinLæs mere