Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

Fastfoodguide - Imbiss

Københavnere spiser hotdogs, Polakker Zapiekanki, Parisere Crêperier - men gademaden i Berlin købes hos Imbiss - et ord der omfatter alt fra fortorvsbutikker, der sælger Currywurst til huller i muren, hvor du kan få en Döner Kebab eller en bøtte med nudler. Det fint hvis man skal spare kronerne til at købe øl for, men der er sjældent tale om kulinariske åbenbaringer - men solide Berlinske klassikere. Tag aldrig til Berlin uden at få mindst en currywurst eller döner. Prisen er typisk 2-4 Euro. Den Gyldne Måge (eller McD) er også en mulighed - men Imbiss kan være mere end det... 

Kaffepause


Selve ordet Imbiss stammer fra gammel højtysk: imbizan som betyder "at bide i" - altså at spise. En Imbs var et typisk mellemmåltid. I Danmark snupper vi en indianer i kano i Kafe Fodkold (en hotdog ved pølsevognen). Englænderne har deres velpolerede Tea-time. I det tysksprogede hedder måltidet alt efter region og tidspunkt på dagen Vesper, Brotzeit, Frühstück, Jause, Marend/Marende, Znüni und Zvieri, Unternessen, Gabelfrühstück eller Neinerln.

Imbiss er et sted at få en hapser, så man kan holde til det næste hovedmåltid. At de så kan være så omfattende, at det er vanskeligt at forestille sig et solidt, preussisk middagsbord bagefter er en anden sag. 


Hvilken imbiss? 


Det er ikke let at anbefale en imbiss frem for en anden - for der imbiss überalles i Berlin. Men lokkemad kan fx være:

  • W Imbiss i første division for imbisser. En af de bedste er W Imbiss på Kastanienalle 49 på kanten af Mitte og Prenzaluerberg. Gordon W., laver maden og du kan kende ham på hans Fez. For 4 Euro får du naan pizza og for lidt mere får du ris med marinerede laks og japansk dressing. Det er billigt - men intet er færdiglavet, så der er lidt ventetid.
  • WKD Lebensmittel i Mitte, Rochstrasse 2 er en lille butik med friske økologisk varer og vine. God stemning og übertrendy sted. Her får du slow food til fast food priser.
  • FoodBall i Neue Schönhauser Strasse 11 - Prenzlauer Berg ligger i en skobutik i mitte - og al maden er formet som fodbolde. 
  • Dolores i nærheden på Rosa Luxembourg Strasse 7 - Mitte, sælger burritos og quesadillas. Den første Mexi Imbiss i Berlin.
  • Plaetzl Imbiss, Passauer Str. 4 sælger kosher imbiss.
  • Wusteri - pølseriet - Hardenbergstr. 29d ved Zoo. Masser af curry´s at vælge imellem.
  • WonderWaffel i Adalbertstrasse 88 i Kreuzberg - lækkert med lækkert i. Mest som dessert.
  • Konnopkes Imbiss på Schönhauser Allee 44a i Prenzlauerberg.  Ziervogel familien startede deres Imbiss den 4. oktober 1930 - den internationale dyre dag. Spis den Currywurst som en indfødt og bestil den darmlos - tarmløs, tak. Går for at være en af de bedste. I don't know. Pølsen er ok, men så fantastisk? Prøv selv - køen er lang. Der er souvenirs.

Og så er der selvfølgelig alle de andre... 


fastfoodinberlin


Tyskerne spiser masser af måltider i imbiss, fastfood og masseproduceret mad. Se den lille film neden for om de mest almindelige tyske spisesteder.
  1. Storkantinene på de tyske arbejdspladser kan være enorme - fordi arbejdspladserne er store. I en storkatine kan der blive processeret 10.000 kilo fødevare omdagen. 8.500.000 måltider langes dagligt over diskene i Tyske kantiner.
  2. Burger-kæderne - også i Tyskland er McDonalds og Burger King og andre sælger 2.500.000 måltider dagligt.
  3. Fly catering er en gigantisk madbusiness. Alene Lufthansa serverer mad til over 1.000.000 tyskere hver dag.
  4. Nordsee restauranterne hitter med deres friske fisk. Mad der ikke bliver købt bliver smidt ud igen efter 2 timer. Så fisken er frisk. 250.000 tyskere spiser fisk herfra hver dag.
  5. Subway sandwiches, hvor man selv bestemmer indholdet. 75.000 tysker sluger en hver dag.
  6. Pizza Hut hitter i Tyskland. Standardiserede pizza er åbenbart det bedste. Salatpizzaen det mest populære. 30.000 gæster hver dag.
  7. IKEA sælger kødboller i deres varehusrestauranter til tyskerne. 5 millioner kødboller ryger der ned hvert år. Nogle går i IKEA bare for at spise kødboller. De står for 5 procent af IKEAs omsætning. Hverdag 20.000 gæster.



En ide til rejsen?

Besøg annoncørerne

London?

Berlin er dejlig - men det er London også.

Besøg vores nye london-guide.dk - den er snart Danmarks bedste London-guide.

 

"Angrebet" 9. April 1940

Tag på tur med Get Your Guide - klik og bestil nu!

En tilfældig buket til inspiration

Philip Kerr: Martsvioler

Anmeldelse. Philip Kerrs bøger om den hårdkogte, berlinske privatdetektiv Bernhard Gunther foregår i Berlin før 2. verdenskrig. Bernhard Gunther er mindst ligeså hård i filten og rapkæftet som Raymond Chandlers detektiv Philip Marlowe i Los Angeles. Men Philip Marlowe havde ikke nazister og Gestapo p&arin [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og noveller
Jennifer Teege: Amon - min bedste far ville have s...

Anmeldelse. ”Amon - Min bedstefar ville have skudt mig” er Jennifer Teeges fortælling om hendes bedstefar. Bedstefar var Amon Göth, som var nazistisk lejrkommandant i Plaszow-lejren ved Krakow under 2. Verdenskrig. Har du set filmen ”Schindlers liste” husker du sikkert, hvordan kommandanten fra sin solbeskinnede a [ ... ]

Erindringer og øjenvidner
I kajak gennem Berlin eller Potsdam

Berlin er fuld vand. Der er flere broer i Berlin end i Venedig. Du kan tage med på kajaktur gennem Berlins landwehrkanal, der som en "ringvej" løber syd om Berlins centrum. I gamle dage afgørende for transport af varer. I dag mest til hygge for turbåde, flydende restauranter, turister og kajakroere.

Aktiv i Berlin
Per Øhrgaard: Tyskland - Europas hjerte

Anmeldelse. Per Øhrgaard har skrevet essayet "Tyskland - Europas hjerte". Essays er en personlig form for tekst. Næsten som en kronik. Per Øhrgaards essay er udgivet på Gyldendal og er på næsten 300 sider. Essay vel fordi der ikke er tale om en fagbog i traditionel forstand og Per Øhrgaard blander da ogs [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfund
Feuerle Collection – tusindårskunst i en krigsbunk...

Feuerle Collection er et privat kunstmuseum i Kreuzberg, der er dedikeret til Désiré Feuerle’s samling af moderne kunst, som sættes i spil med møbler fra det kejserlige Kina og skulpturer fra Sydøstasien. Museet er indrettet i en telekommunikationsbunker fra 2. Verdenskrig med metertykke beton mure, som den b [ ... ]

Kunstmuseer
Jacob Kronika: Midt i fjendens lejr

Anmeldelse. Jacob Kronika var dansksindet sydschlesviger og korrespondent for Flensborg Avis, Nationaltiedende og Dagens Nyheder samt Svenske Dagbladet i Berlin under 2. verdenskrig. I bogen "Midt i fjendens lejr" offentliggjorde han dagbogsblade fra Berlin og betragtninger om nazisme, skyld og flugt. Bogen er fra 1966.

Erindringer og øjenvidner
Impressum

Impressum für www.berlin-guide.dk Impressum dieser Website  Betreiber und Kontakt: Stig Yding Sørensen Håbets Alle 31
10169 København Telefonnummer: +45 7220 2704
E-Mail-Adresse:Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. document.getElementById('cloakb3 [ ... ]

Uncategorised

Berlin Food Stories

Berlin Food Stories har nye historier om mad i Berlin

  • Zeit für Brot

    Berlin Food Stories May 23, 2018 | 08:52 am

    Sourdoughs as plump and heavy as vespa tires. Bread rolls that echo like a perfectly ripe melon when you tap them with your fingers. Loafs...The post Zeit für Brot appeared first on Berlin Food Stories.

    Read more...
  • Berlin Food Digest #27

    Berlin Food Stories May 10, 2018 | 10:50 am

    Dear Reader, May is all about celebrating summer vibes and sipping on wine, which is exactly why it’s time for RAW Wine Fair. It kicks off...The post Berlin Food Digest #27 appeared first on Berlin Food Stories.

    Read more...
  • RAW WINE 2018

    Berlin Food Stories May 7, 2018 | 14:59 pm

    Thank the wine gods, the RAW Wine fair is back! And for the very first time, the legendary wine weekend has been moved to a glorious Berlin...The post RAW WINE 2018 appeared first on Berlin Food Stories.

    Read more...

IHeart Berlin

I Heart Berlin

  • Aids Follies – A Dark Musical about the History of HIV

    iHeartBerlin.de May 24, 2018 | 02:27 am

    Approximately 0.5 % of the Berlin population is infected with HIV.  This number ranks Berlin on top of all German cities shortly followed by Hamburg. Due to effective medication nowadays you can live a long and healthy life even with an HIV infection. This has made the disease less frightening among younger generations which results […]

    Read more...
  • City Icons – A Contemporary Souvenir of Berlin

    iHeartBerlin.de May 23, 2018 | 01:01 am

    When you think of Berlin souvenirs you probably think of plastic TV towers and tacky T-shirts. None of these things really capture the spirit of the city as we see it, and I’m sure none of you would be interested in any of those. The Italian label Paloma came up with a new design souvenir […]

    Read more...
  • #FreiheitBerlin – A Monument for the Freedom in Berlin

    iHeartBerlin.de May 19, 2018 | 15:21 pm

    Sponsored One of the things that everyone tells me when I ask them what they think is special about Berlin is the sense of freedom here. Having lived here for such a long time I often tend to take it for granted, not realizing how it’s actually quite special to be able to wear whatever […]

    Read more...

Eating in Berlin

Alle de gode tips om mad

  • EATING IN BERLIN – APRIL FAVOURITES

    Eating in Berlin May 1, 2018 | 15:52 pm

    A miscellaneous compilation of new restaurants and what I loved to eat in the last month. Hopefully it will give you some inspiration of interesting cuisines you haven’t tried yet or places you’ve maybe missed until now. Let’s start! The Poutine Kitchen When it comes […]The post EATING IN BERLIN – APRIL FAVOURITES appeared first on Eating in Berlin.

    Read more...
  • Favourite Korean Foods in Berlin

    Eating in Berlin Apr 27, 2018 | 18:37 pm

    Juki – Tteokbokki Tteokbokki, translated as “stir-fried rice cake”, is one of my favourite Korean snacks/meals of all time. It’s chewy, sticky, spicy, and sweet – definitely on my order list, if I see it on the menu. Apparently this dish has been part of […]The post Favourite Korean Foods in Berlin appeared first on Eating in Berlin.

    Read more...
  • EATING IN BERLIN – MARCH FAVOURITES

    Eating in Berlin Apr 1, 2018 | 15:14 pm

    A miscellaneous compilation of new restaurants and what I loved to eat in the last month. Hopefully it will give you some inspiration of interesting cuisines you haven’t tried yet or places you’ve maybe missed until now. Let’s start!   Grand Tang Xi Yu Little […]The post EATING IN BERLIN – MARCH FAVOURITES appeared first on Eating in Berlin.

    Read more...