Schlagermusik - hit musik

Schlagermusik fra Tyskland kender de fleste danskere. Det er pop-musik og er så tæt forbundet med Tyskland, at mange måske tror, at der ikke findes andet end schlagermusik end i Tyskland. Schlag betyder at slå - lige som et hit. Vanskeligere er det ikke. Det er musik der deler vandene i Danmark, og det bliver sjældent spillet i af smagsdommerne i radioen - men råsælger fra tankstationer. Schlager betyder måske også at slå andre i hovedet med god smag. Tag den.

Tysklands populære schlagersangere er ikke nødvendigvis tyske. Helene Fischer er oprindeligt cirkusbarn fra Sovjetunionen men har superstart status i Tyskland. Gitte Hænning og Dorthe Kollo er danske schlager sangerinder. Og de alle superpopulære i Tyskland. Og i Danmark har østrigerne Hansi Hinterseer og DJ Ötzi haft stor succes.

Stilen kan vel bedst beskrives som "melodi grand prix". Super folkeligt musik og helt på tværs af elitens opfattelse af god smag. Her bliver det betragtet som kitch, dårlig smag. Men den opfattelse deles bestemt ikke af alle. Bliver betragtet som en slags tysk country musik. I Danmark har vi tilsvarende med Kandis, der siden 1989 har solgt 1,5 millioner albums.

Og så alligevel er der mere gang i en Helene Fischer koncert end nogen anden koncert Berlin-guide har oplevet. Rolling Stones slået hjem på energi. Varm anbefaling - uanset om du er til schlager eller ej.

På skibarer, bierfeste, tivolipladser, på Mallorca eller på Bowlingbaner spilles der masser af Schlagermusi - fra Flensburg til Rosenhaim, fra Frankfurt O. til Frankurt a.M. Tag bare en tur i Hofbrauhaus en lørdag aften og få store fadøl og syng med på schlagerne. Når de er i deres rigtige omgivelser lyder de faktisk lidt bedre end på din clockradio søndag eftermiddag i Herning eller Hillerød.

Men kan du li schlager - så pas på hvem du fortæller det til. I nogle kredse til du blive anset for tonedøv. Synd for dem. Anbefalingen af Helene Fischer koncerten ovenfor kan give problemer for berlin-guide.

Roland Kaiser er en af Tysklands mest populære schlagersangere. Han er født i 1952 i Berlin. Cornelia Froboess var superpopulær i 1960'erne. Hun er ikke fra Berlin, men har spillet med i flere film, som om hun var. Det samme glæder Udo Jürgens, som også havde succes i Danmark.

I Berlin kan du være heldig at komme med til et gigantisk schlagershow. Hvis du er til andet musik end schlagermusik har Berlin mængder af andre tilbud i alle genrer. Tjek bare her. Du kan også være heldig at møde schlagermusik fra de brølende 1920'ere - men så skal du læse videre her om Max Raabe og Berliner Comedian Harmonists.

 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

LittleBigCity - Berlin's historie i miniature

LittleBigCity er en 3D model by af Berlin. Udstillingen tager dig med gennem Berlins historie fra den lille landsby, over middelalderen til den industrielle revolution, gennem krige, DDR og det moderne Berlin. 

Børne tipsLæs mere
Susanne Kragh: Heinz i Hitler Luftwaffe

Anmeldelse. Den tyske soldat Heinrich ”Heinz” Wiesenhöfer gjorde krigen med på tysk side som soldat i Luftwaffe – og undervejs mødte han i et kort glimt en dansk pige. Men et forhold mellem en dansk pige og en tysk soldat var nærmest en umulighed på det tidspunkt. Krigen rullede Heinz videre. Men pige [ ... ]

Erindringer og øjenvidner Læs mere
Sigurd fortæller om Luther

Anmeldelse. 2017 er året, hvor kirken fejrer 500 året for Martin Luther's teser. Martin Luther har haft enorm betydning på vores kirke, vores samfund, vores kultur - og hvad vi tænker om os selv. Der er kommet flere store Luther udgivelser i 2017. Men også en lille introduktion fra Politikkens forlag: "Sigurd fort&aeli [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Luke Daly-Groves: Hitlers død

Anmeldelse. Hitlers død har i mange år været omgæret af mystik og konspirationer. For modsat Mussolini, der blev hængt op med hovedet nedad, så hele verden kunne se, at nu var diktatoren død – så hang Adolf Hitler ikke nogen steder. Han var bare væk. Puf. Adolf Hitler blev set i Argentin [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Fischland-Darß-Zingst - halvø-hop

Fischland-Darß-Zingst er en lille halvø langs kysten mellem Rostock og Stralsund. De populære feriemål i Mecklenburg er de store øer Rügen og Usedom. Masser af turister, mens der på Fischland-Darß-Zingst er mere fredeligt. Lige over for Danmark.

Udflugter fra BerlinLæs mere
1914: Ernst Ludwig Kirchner - Potsdamer Platz1914: Ernst Ludwig Kirchner - Potsdamer Platz

Ernst Ludwig Kirchner (1880 – 1938) var en tysk ekspressionstiske maler, og han var med til at stifte den tyske kunstnergruppe Die Brücke. Nazisterne kunne ikke lide hans malerier, de blev fordømt som "entartet" og mere end 600 af Ernst Ludwig Kirchners værker forsvandt fra tyske museer under nazismen - de blev enten solgt e [ ... ]

Billeder fra BerlinLæs mere
Usedom: Strand, Peenemünde og Świnoujście

Har du lyst til en strandtur, så er tysklands længste sandstrand på øen Usedom et godt rejsemål.  Øen ligger ved Østersøen i Tysklands absolut nordøstligste hjørne. 200 kilometer nord for Berlin - og 160 kilometer øst for Rostock. Badebyerne ligger på [ ... ]

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere