Livemusik guide i Berlins natteliv

Berlin har masser af live musik. Det er bare at komme ud i nattelivet. Husk også at tjekke nettet og aviserne. Berlin har ofte besøg af spændende musikere. Nedenfor finder du en liste, der er lige til at putte i lommen. Så er du ladt og loaded til en tur i byen. Tjek også lige vores "gå i byen guide" Jazzguiden eller bluesguiden


Det er ikke let at orientere sig i en fremmed bys natteliv. Det fede sted er der ude et sted - men hvor? Hvad passer til mig? På Youtube filmen ovenfor spiller Volbeat på klubben KATO (Kreuzberg Kulturbahnhof i Lübbener Str. 10 i Kreuzberg). De der var til koncerten følte sig sikkert rigtig heldige. Der kunne også være dem, der havde ønske sig harpespil - og så var gået forkert.

I Berlin er der en online matching guide, hvor målet er at matche gæsternes ønsker med lige den klub, bar eller spillested, som passer bedst. Siden hedder ClubMatch, så det er bare med at komme ind og finde det sted, som er lige dig. Vil du selv redde dig igennem, så tjek spillestedernes program før du går i byen, reserver billetter hvis det er topbands. Kender du ikke navnene, så brug Spotify eller Youtube til at tjekke kunstneren. Så får du en god aften. Nedenfor har vi en liste af nogle af de mest livlige steder i Berlin - men tjek også lige hjemmesiden BlitzGigs for musik. Har du været et fedt sted? Har du holdninger til musikken? Så kommenter gerne nederst på siden:.

 • Junction Bar , Gneisenaustraße 18 i Kreuzberg med solid live musik og DJs hver aften. Entreen er rimelig, tjek programmet. Publikum 20 - 30 og de der stadig føler sig unge. Kom i afslappet tøj og vær med til festen.
 • Kulturbrauerei i Knaackstraße 97 i  Prenzlauer Berg. Kulturbryggeriet er en kulturel magnet i Berlin a la Brandts klædefabrik i Odense. Her kan foregår alt muligt og der er store og små steder til udstillinger og musk. Det ligger i Knaackstrasse i Prenzlauer Berg, hvor der i forvejen er godt gang i den. Besøg fx koncertstedet Kesselhaus, klubben frannz, Maschinenhaus, Alte Kantine ellerSODA. Soda er klub med rytmer og festtøj for de unge, der kan lide at tage det fine festtøj på.
 • Magnet, Greifswalder Straße 212-213 i Prenzlauer Berg. Magnet Club er populært ungt sted med Indie-, Rock- og Emo. Følg med i programmet.
 • Roter Salon i Rosa-Luxemburg-Platz 2 i Mitte. Den røde salon ligger i en af Berlins store theatre: Volksbühne. Solid 50'er stemning og musikken er som regl blandet af DJs. Specialerne er indie, indie/elektro, pop, and retro. Men følg med i programmet. Bor du i Prenzlauerberg er det lige smutte ned og være med.
 • Schokoladen, Ackerstraße 169 i Mitte - live musik og gang i den, hvis du er til lidt mere støj og sjov. Men man kan godt være der, selv om man er voksen. Tag tøj på, der kan holde til at suge lidt øl. Det er ikke stille her.
 • Trompete, Lützowplatz 9 i Tiergarten - jazz,soul og torsdag eftermiddage. Hæng ud på trompeten. Lidt ordentlig i tøjet skader ikke her.
 • Yorckschlösschen, Yorckstraße 15 i Kreuzberg er en godt insider tip og en Kreuzberg klassiker. Blues live musik hver aften, så følg godt med i programmet. God hyggelig og tæt værtshusstemning. Rygning er forbudt, så du kan være her uden at øjnene sviger. Et voksent, uhøjtidligt  publikum. Favorit favorit favorit. 
 • DODO i Grossberenstrasse 32 i Kreuzberg ligger lige om hjørnet fra Yorckschlösschen og har et tæt program på alle dage - undtagen tirsdage.
 • Festsaal Kreuzberg i Skalitzerstrasse i Kreuzberg for enden af Oranienstrasse byder på masser af live musik.
 • Lido i Curvystrasse i Kreuzbergs Wrangelkiez - live og atter live.
 • Insel, Alt Treptow 6 i Treptow byder på 2 etager med musik. Søndag eftermiddag kan du hænge ud med kaffe og musik. Insel betyder ø og naturligvis ligger klubben på en ø i Treptower Park. Stedet køres af initiativet Kulturalarm, og når der ikke er DJs og danse program kan der være film eller theater eller poetry slam. Tjek hjemmesiden ud - og vær også opmærksom på Kulturalarm!
 • Kalkscheune i Johannisstraße i Mitte ligger i de gamle stalde bag theateret Friedrichsstadtpalast. Ikke byens vigtigste attraktion, men hold øje, for her kan være koncerter, modeshows, udstillinger. 
 • Waldbühne i skoven nær Olympia Stadion, Freilichtbühne og Zitadelle i Spandau, botanisk have er steder at tjekke udendørs koncerterne om sommeren. Det kan være rock eller klassisk.
 • Huxleys Neue Welt, Hasenheide 107, ved Hermannsplatz er et eventsted med en lang række koncerter. Navnet "Neue Welt" går langt tilbage i historien og har været varitescene, sportshal, rulleskøjtebane og nu event og koncertsted. På besøgslisten står navne som Jimi Hendrix, Ramones, Robbie Williams, Iggy Pop, Rammstein, Chippendales, Youssou N’Dour, Khaled, The Clash, Red Hot Chili Peppers, Ozzy Osbourne, Juli, Billy Talent, The Prodigy, Travis, Nick Cave.

Er du ved at planlægge din live aften - så tjek også lige disse lidt mere beskedne steder ud:
 • Café Sandmann i Reuterstr. 7-8 i Neukölln. Reuterstrasse er et stykke i Neukölln og ikke i det populære Kreuzkölln. Cafe Sandmann er en musikcafe og Kiezkneipe.
 • Artenshutztheatern i Lüneburger Straße 370 ikke langt fra Siegesseule (Over broen ved Schloss Bellevue og så til højre langs jernbanen) har en lille scene, hvor der er spændende musik. Ikke verdenskunster navne nødvendigvis - men godt.
 • Intersoup på Schliemannstraße 31 i Prenzlauer Berg har både DJ's og bands på programmet. Tjek dem ud.

cocktail
Foto: Til en god tur i byen hører coctails. Her fra lobbyen på Radisson. Stig Yding Sørensen.


 

 

 

 

 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

1990 3. oktober: Die Wende og genforeningen

DDR styret håbede at kunne fortsætte efter murens fald. Men frie valg den 18. marts 1990 ragede kommunisterne til side og det betød, at den borgerlige CDU-politiker Sabine Bergmann-Pohl blev DDR præsident og derfra gik stærkt. 18. maj blev der aftalt en valuta og socialunion. 1. juli blev D-marken indført. I mi [ ... ]

Berlins historieLæs mere
Sprogforbistringer

"Bitte, ich möchte gern ein bier kaufen", "Sure, that will be 3,70 Euro", "Vielen dank". Sprogene blander sig i Berlin og som turist kan man klare sig på engelsk. Så meget, at selv når man prøver på skoletysk, så får man svar på engelsk. Tysk er hovedsproget, men du hører også engel [ ... ]

Temaguider - røde tråde gennem byenLæs mere
Simon Strauss: Syv nætter

Anmeldelse. Den tyske historiker, forfatter og journalist Simon Strauss har skrevet en bog om at blive voksen. Bogen ”Syv nætter” har siden den udkom været en af de mest omdiskuterede bøger i Tyskland. Nogen tænker det er en nøgleroman for ”generation Merkel” – som er den generation, der [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Hans Wolf: Sønderjyder på Østfronten i 1. Verdensk...

Anmeldelse. Syddansk universitetsforlag har udgivet ”Sønderjyder på Østfronten i 1. Verdenskrig”, der er skrevet af Hans Wolf. Bogen er den første samlede historie om sønderjydske krigsdeltageres oplevelser på Østfronten. Det er en beretning om hvordan soldaterne på krigsskuepladsen o [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Jason Lutes: Berlin

Anmeldelse. Grafiske romaner kan noget helt særligt, og tegneren Jason Lutes har tegnet Weimar republikkens undergang i sit store værk, Berlin. Du kan få hele den samlede udgave på dansk i fremragende indpakning.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Illuseum - Illusionernes museum

Illuseum er et ”museum” for alle, der er fascineret af snyd, bidrag, trylleri eller kort sagt: Illusioner. Museet gør sit yderste for at snyde dine sanser, og for øjnene af dig bliver dine venner enten større eller mindre – eller du kan tage en tur i ”alting på hovedet rummet”. Der er ogs&ari [ ... ]

Usædvanlige museer - lad dig overraskeLæs mere
Checkpoint Alpha og Checkpoint Bravo

Overgangene mellem Østberlin og Vestberlin er helt lidenskabsløst navngivet A, B, C… eller i radiosprog Alfa, Bravo, Charlie… Mest kendt er overgang C i Kochstrasse: Checkpoint Charlie. En mindre kendt overgang er Checkpoint Bravo, som overskar motorvejen sydud af Berlin mod Postdam. I dag er her et lille mindested og ud [ ... ]

Pladser og veje i BerlinLæs mere