Spiseguiden

Gå ud og spisMad er en af berlins hovedattraktioner - priserne er meget rimelige, kvaliteten høj og udbudet fantastisk varieret.Michelin restauranter, kneiper, biergartens, billige spisesteder, currywurst, chokolade, kager, brunch - en tur til Berlin handler også om mad og lækkerier. Og det er til at komme til i Berlin for priserne er i bund og kvaliteten er i top. Ligesom andre steder er der turistfælder og ligegyldige restauranter - men med en lille forberedelse kan du få det præcis som du vil have det. En del af forberedelsen kan være at have vores guide til det tyske menukort med i lommen, så du ved, hvad du bestiller. Skal du bare finde god aftensmad - så er det restaurantguiden.


Råd nummer 1: bestil altid bord. De dårlige steder kan man altid komme ind. Forbered, hvor du vil spise om aftenen og bestil - alternativet kan være en del vandring fra sted til sted og maden bliver næppe den bedste oplevelse. Så valget står mellem spontanitet og kedelig mad eller planlægning og store oplevelser - også på billige restauranter. Men en döner eller en curry kan man altid få.

I spiseguiden kan du læse vores tips til, hvor man skal hen. Vi har ikke magtet at spise alt og alle steder - selvom vi prøver - så nogle råd har vi fra andre - men kun hvis vi hører om det fra flere. Og vi lytter gerne til dine tips og erfaringer.


Sådan læser du guiden


Restaurantens navn Køkken Sted

StjerneStjerneStjerne

Mad

Stjerne

Prisen (030) 614 2373 green
 

Køkken kan fx være tysk, thai.

Stjernesystemet er vores eget. Sted viser "oplevelsesgraden" for stedet (indretning, lokation, servering, atmosfære, andet) og for maden (kvalitet, smag, originalitet i alle betydninger).

 Nul stjerner - Ikke noget at gå efter. Måske direkte dårligt.
Stjerne En stjerne - ok i en snæver vending. Vi tager det som det er. Så heller ikke mere.
StjerneStjerne To stjerner - det kan vi li. 
StjerneStjerneStjerne Tre stjerner - værd at planlægge en aften for. En særlig oplevelse.
Prisen er hhv billigste og dyreste ret på kortet, da vi sidst tjekkede. Hvis vi ikke kan finde nogen priser betyder "middel", at man kan få en hovedret til 20 euro.

Telefonnummeret er altid det tyske. Driller det, så sæt 0049 foran.

green Et grønt mærke i øverste højre hjørne betyder, at berlin-guide selv har spist på restauranten. Hvis der ikke er noget mærke bygger vi anmeldelsen på andres anbefalinger og blogs samt især kilder som Zitty, Tip-berlin, New York Times, Berliner Morgenpost, Frommers, Michelin. Så der må vi sammen tro på andre kilder. 

Til sidst vil der være en lille anmeldelse af restauranten. Meld gerne tilbage, hvad du synes.

Der er ingen artikler i denne kategori. Hvis underkategorier vises på denne side, så indeholder de måske artikler.

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

En ide til rejsen?

Annonce

 

"Angrebet" 9. April 1940

En tilfældig buket til inspiration

Michael H. Clemmesen: Den lange vej mod 9. april

Anmeldelse. Det tyske angreb på Danmark den 9. april 1940 var en sur overraskelse for danskerne. Eller måske ikke stor en overraskelse endda. Dansk udenrigspolitik havde indregnet muligheden derfor. Den pensionerede brigadegeneral, Michael H. Clemmensen, har sat sig grundigt ind i historien og i 2 stærke bind ruller han forhistori [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Philip Kerr: Kvinden fra Zagreb

Anmeldelse. Den hårdkogte overlever, detektiven Bernie Gunther, er på banen igen. Philip Kerr er klar med sin 10 noir roman om Bernie Gunther – og denne gang er han i kløerne på Dr. Goebbels, tysk propaganda og UFA-filmstudierne i Babelsberg i 1942. Spænd sikkerhedsbæltet.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Sissel-Jo Gazan: Blækhat

Anmeldelse. Graffiti eller gadekunst. Socialister eller Hitler. Kærlighed og kildevand. Sissel-Jo Gazan har skrevet romanen ”Blækhat” om Rosa, som vokser om i Århus i 1980’erne. ”Blækhat” handler om familiehemmeligheder, om venskab og kærlighed, som sættes på prøve af id [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Jan Jakob Floryan: Muren der faldt

Anmeldelse. Østeuropa interesserede spidser ører, når Jan Jakob Floryan bliver nævnt. Vi har hørt ham som DRs korrespondent i Moskva, i Warszawa og Berlin. Alt spændende. Jan Jakob Floryan har skrevet en oversigts bog om Berlin muren: "Muren der faldt". En solid indføring i nøgleårene 1961- [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Thomas Haarder: Kryssing - Leder af Frikorps Danma...

Anmeldelse. Thomas Haarder har gennem breve og interview skrevet en biografi om C.P Kryssing. C.P. Kryssing var dansk artilleriofficer, som følte sig kaldet til at lede Frikorps Danmark. Frikorps Danmark blev oprettet 29. juni 1941. Det var et frilligt dansk militært korps, som skulle bekæmpe kommunismen på østfronte [ ... ]

Erindringer og øjenvidner Læs mere
Søren Kams erindringer: Et liv uden fædreland

Anmeldelse. SS-soldaten Søren Kam var hele sit voksne liv eftersøgt i Danmark for mordet på den danske journalist og avisredaktør Carl Henrik Clemmensen. Han skjulte sig i Tyskland og det lykkes ikke de danske myndigheder at få ham udleveret. Han døde i marts 2015 og her blev hans erindringer offentliggjort a [ ... ]

Erindringer og øjenvidner Læs mere
Hansen & Wegener: Berlin og den kolde krig - set m...

Anmeldelse. Peer Henrik Hansen & Thomas Wegener Friis har skrevet bogen "Berlin og den kolde krig - set med danske øjne". Berlin var centrum i den kolde krig og mange danskere oplevede Berlin i de år. Hansen & Friis har indsamlet øjenvidneskildringer og privatfotos som giver en ny vinkel på den kolde krig. Prorekto [ ... ]

Erindringer og øjenvidner Læs mere