Fischland-Darß-Zingst - halvø-hop

Fischland-Darß-Zingst er en lille halvø langs kysten mellem Rostock og Stralsund. De populære feriemål i Mecklenburg er de store øer Rügen og Usedom. Masser af turister, mens der på Fischland-Darß-Zingst er mere fredeligt. Lige over for Danmark.

 

Det er ikke verdensattraktioner man finder her. Men fred og ro. Fx kan man klatre op på toppen af de 13 meter høje sandklitter. I godt vejr skulle man kunne se til Møn. På Darß er de gået lidt amok på de dørene i de gamle fiskehuse, hvoraf mange er stråtækte. De er så fint udsmykkede, at de er en del af immaterielle Verdenskulturarv. Ligesom Marstal på Ærø er her en lang sejlskibstradition og de farvede døre er udtryk for velstand.

Badning i østsøen fungerer godt især fra Prerow, hvor sandstranden er 5 kilometer lang og 100 meter bred.

På Zingst er der en dykkerklokke, så man kan komme en tur med ned på havbunden. Roen og havet tiltrækker også kunstnere, så her er masser af små gallerier at besøge. I Althagen er Das Kliff - en 18 meter høj skrænt ned mod havet, som er lidt ustabil. Gå ikke for tæt på kanten.

Ellers er det strande, fugleliv og dyreliv. En del af Darß og Zingst er en del af naturparken Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft. I Darßer Arche finder du et lille Nationalparkmuseum.

I DDR tiden var det et meget attraktivt område at få lov at holde ferie i. Masser af campingpladser med svingende tissemænd og bare bryster. For i DDR var nøgenkulturen meget udbredt. Især på standende nord for Ahrenshoop. En tradtion der går helt tilbage til 1800-tallet med idealer om et sundt sind i en sund krop og naturlighed. Tyskerne går bare mere rundt uden tøj på end de mere blufærdige danskere. Der er dog også tyskere med badetøj på strandene idag. 

Ahrenshoop er interessant også fordi der fra kysten kun er 38 kilometer til Danmark. Gedser og møn var de oplagte mål. Bornholm og Sverige er for langt væk. Havskellet til Vesttyskland var for stærkt bevogtet.

I DDR tiden var det den korteste kyststrækning og midtvej lå et dansk fyrskib. Så kunne man uset klare sig 17 kilometer overhavet og overleve, så var det en mulig flugtvej. Det kan klares på 5-6 timer i robåd eller det mest almindelige: kajaker. Mere end 5.000 DDR borgere forsøgte og over 4.000 blev fangede, 164 omkom i havet og 913 nåede tørskoet i land i Danmark. Mænd, kvinder og børn. Se beretningerne her. Som regel var der flest i den sene sommer, hvor det igen begynder at blive mørkt, mens havet stadig er lunt. Mange satte ud fra kysten omkring Ahrenshoop.

 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Berlinerne - hvem er de egentlig?Berlinerne - hvem er de egentlig?

Berlin har en befolkning på knapt 3,4 millioner indbyggere. Byen passerede 100.000 indbyggere i 1740 og milliongrænsen blev nået i 1875. I år 1900 var Berlin verdens hurtigst voksende by. Der bor naturligvis tyskere i Berlin - men også så mange andre kulturer og religioner at Berlin må betragtes som en af [ ... ]

Introduktion til BerlinLæs mere
Gründerzeitmuseum - Indretning fra år 1900 - da Ty...

Gründerzeit - eller gundlæggelsestiden - er perioden i Tysklands historie frem mod landets samling i perioden 1870 til 1900. Den nationale samling fandt sted samtidig med at industrialiseringen slog igennem. Det første tyske "wirtschaftswunder" gav nye muligheder for forbrug. Gründerzeitmuseum viser tidens ting og sager.

Historie- og kultur museer Læs mere
Ole Steen Hansen: Bombemål BerlinOle Steen Hansen: Bombemål Berlin


Tysk forsvar gør klar til endnu en bombenat på flakfortet. Foto: Wikipedia. Anmeldelse. Arrene efter 2. verdenskrig heler langsomt i Berlin. Berlin blev 2. verdenskrigs mest bombede by og de allierede smed 68.285 tons bomber. Resultatet var 556.500 mistede boliger og 80 millioner kubikmeter murbrokker. Næsten alle huse havde ska [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Museum Blindenwerkstatt Otto Weidt - jødernes frel...

Otto Weidt (1883 - 1947) var Berlins Schindler, der reddede mange jøder fra den visse død i Krakow under krigen. Museum Blindenwerkstatt Otto Weidt fortæller historien om Otto Weidts blindeværksted, hvor Otto Weidt i mellemkrigstiden og under krigen beskæftigede især blinde og døve jøder.   [ ... ]

Det tredje rigeLæs mere
Feuerle Collection – tusindårskunst i en krigsbunkerFeuerle Collection – tusindårskunst i en krigsbunk...

Feuerle Collection er et privat kunstmuseum i Kreuzberg, der er dedikeret til Désiré Feuerle’s samling af moderne kunst, som sættes i spil med møbler fra det kejserlige Kina og skulpturer fra Sydøstasien. Museet er indrettet i en telekommunikationsbunker fra 2. Verdenskrig med metertykke beton mure, som den [ ... ]

KunstmuseerLæs mere
H. C. Andersen - vild med BerlinH. C. Andersen - vild med Berlin

H.C. Andersen havde gennem sine rejser i Tyskland nære relationer til Tyskland og til Berlin. I hans rejsedagbøger beskriver han flere steder Berlin og de mennesker han mødte der. Læs her hans oplevelser i egne ord.

Personligheder i BerlinLæs mere
Hosea Dutschke: Rudi og jegHosea Dutschke: Rudi og jeg

Anmeldelse. Hosea Dutschke bor i Aarhus og er søn af en af koryfæerne i den tyske studenterbevægelse, Rudi Dutscke i Berlin. Rudi Dutscke blev udsat for et skudattentat i Berlin, som han overlevede. Han flyttede til Aarhus, hvor han næsten 10 år senere druknede hjemme sit badekar under epileptisk anfald. Epilepsien  [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere