DesignPanoptikum - bizare ting og sager

Panoptikon

Museet DesignPanoptikum i Torstrasse inviterer til et sammensurium af bizare ting og sager. Museet er som at indtræde i en sættekasse af et kunstværk. Din fantasi kommer på overarbejde, for hvad skal alle de fantastiske ting bruges til.


Mange af mærkværdighederne er sat sammen med andre mærkværdigheder, der tilsammen giver et mærkværdigt udtryk. Dette Jules Verne' futuristiske industrilaboratoriumsmuseum med klunker er ikke let at beskrive - det er der kun en løsning på. Se filmen ovenfor - og kom så afsted og besøge DesignPanoptikum. Museet er et privat surreelt museum med industrielle objekter, der er sat sammen på overraskende måder. 

Ejeren, fotografen Vlad Korneev, viser gerne rundt og er et talende vandfald på både tysk og engelsk og sandsynligvis også russisk. Han er uddannet fotograf, men ærgerede sig over manglen på stoflighed i fotografiet. Her "tryller" han med fysiske ting og selv hverdagsting bliver i hans hænder til Storm P'ske apparater, som besidder deres egen tiltrækning og skønhed.

Kan du lide det her - så være også opmærksom på museet for uhørte ting, kunstindustrimuseet og museet for ting. Et du til design er det fire gode museer til en tema-dag.Igen af dem er uoverkommeligt store. Faktisk ret små. 

Køb selv bizare objekter på alle byens loppemarkeder og antikbutikker. Med tiden kan du få din egen bizarre samling der hjemme. DesignPanoptikum er stedet at få inspirationen.

DesignPanoptikum - Museum für skurrile Objekte 
Poststrasse 7, Mitte (I nikolajviertel)

Faktisk et fint lille geheimtip.

FacebooksideHusk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Bernau bei BerlinBernau bei Berlin

Klip fra Google Maps. Middelalderbyen er tydelig og det et let at se, hvor ringmuren og voldgravene oprindeligt forløb. Stationen med både Sbahn og regionaltog til Berlin ligger i den sydøstlige del af byen. Det gør let at tage et smut til Bernau bei Berlin

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
Etnografi og spas på museet i Dalem.

I bydelen Dalem ligger det etnografiske museum og museet for asiatisk kunst. Juniormuseet med udstillingen "Ab durch de Wurste" - på farten gennem ørkenen - ligger også her og venter på børn mellem fem og 12 år.

Historie- og kultur museer Læs mere
Guide til Berlins gallerier - køb din egen Chagall til stuenGuide til Berlins gallerier - køb din egen Chagall...

Det vælter ud af alle dørsprækker i Berlin med kunst. Er du til billeder, skulpturer, mærkelige videoer, plakater, raderinger eller malerier - så er du kommet det rigtige sted. Det bedste er, at der er rigtig meget til salg og i alle prisklasser. Vil du smide 100.000 Euro kan du godt komme af med dem, men det k [ ... ]

So f.....g specialbutikLæs mere
Rundt om Nikolaiviertel - det ældste BerlinRundt om Nikolaiviertel - det ældste Berlin

Berlinerne genopbygger - og kernen af det ældste Berlin blev genopbygget allerede af DDR. Nikolaiviertel. Denne spadseretur tager dig fra den pulserende Alexanderplatz til Nikolaiviertel og til den gamle havn. Der er 4.7 kilometer fra start til mål.

Berlin til fods Læs mere
Terézia Mora: Alle dageTerézia Mora: Alle dage

Foto: Ødelagt by på balkan. Anmeldelse. Den ungarsk-tyske forfatter Terézia Mora har skrevet en mursten af en roman: ”Alle dage”. Romanens hovedperson kan tale ti sprog til perfektion, men siger næsten aldrig et ord. Terézia Mora er en af de nye, stærkt prisbelønnede forfattere i tysk lit [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
På madtur i Kreuzberg - turist med kniv og gaffelPå madtur i Kreuzberg - turist med kniv og gaffel

Foto: Eat-the-world.com
Berlin er for folk med smag. Velkommen til Slaraffenmad. Kom, besøg og smag en bid af det autentiske og typiske Berlin fjernt fra de veltrådte turiststier. Et ny tilbud i Berlin tager turister i hånden til byens delikatesser og kultur.

Guidede tureLæs mere
Naturhistorisk museum - dinoerne venter

naturhistorisk museum kan du få et møde med Brachiosaurus brancai, som er en af de største opstillede dinosaurskelletter i verdenen. Brachiosaurus Brancai er gigantisk 11.72 m høj og 22.25 m. lang. Dengang den levede vejede den 50 tons.

Natur og dyr i BerlinLæs mere