Museum der Dinge - for vores ting og sager

Vi producerer ting og sager som aldrig før. Men hvem holder egentlig øje med de forskellige telefonmodeller, askebægre, sko, køkkenmoder, kander, figurer, thepotter, sovsekander, symaskiner, legetøjstog og computere. På museet for ting samler de moderne hverdagsting. Museet har 25.000 ting. Det er næsten al ting.

IMG 0155 IMG 0154

Museum der Dinge ligger i Oranienstrasse i Kreuzberg i en gammel fabrik med 500 kvm2 udstillingsareal. Der er både kitsch og ragelse og designerting og mærkevarer. Det er museet, der vil vise tingenes tilstand. Ting, som har præget vores hverdag.

En af udstillingerne er "Frankfurter køkkenet". I og for sig et almindeligt køkken opbygget i køkkenelementer og moduler, men da det blev introduceret i 1926 var det revolutionerende. Køkkenet var designet af wienerarkitekten Margarete Schütte-Lihotzky. 

Grundlæggende er det vanskeligt at forstå, hvorfor alt det ragelse skal udstilles. Det er jo hverdagsting, som vi kender så godt. Men serieproducerede hverdagsting kendetegner vores historie, så vores fortælling er selvfølgelig knyttet til tingene. På et tidspunkt, når der er gået lang tid nok, bliver ragelset til de kostligste antikviteter. Sådan går det jo. Det er bare at sætte sig og vente.

Vil du lave din egen samling? Så gør det til en grundregel aldrig at smide vejledninger og emballage væk. Ja, undlad i det hele taget at pakke dine ting ud, når du har købt dem. Køb dem og gem dem i bunden af dit klædeskab i indkøbsposen. Det er en slags væksthus. Så skal dine ting nok blive mange penge værd en skønne dag. Om mange, mange år. Har produktet en fejl må du endelig ikke bytte. Du her heldig: Det kan blive næsten det dobbelte værd. Det var et gratis investeringstip fra berlin-guide.dk.

Afsæt en halv time. Børn vil nok kede sig. Museet skilter dårligt med sin eksistens - men ind i porten og op ad trappen eller tag elevatoren. Så ligger museet et par etager oppe i bygningen.

Er du helt vild med ting vil en shopping tur til Stilwerk i Charlottenburg interessere dig - og måske et besøg på kunsthåndværksmuseet ved Kulturforum i Mitte eller i Köpenick.


Museum der Dinge
Oranienstraße 25
Berlin - Kreuzberg

Phone  +49 (0)30 / 92 10 63 –11
Fax      +49 (0)30 / 92 10 63 –12

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

U-bahn Kottbusser TorVis stort kortFå nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

En ide til rejsen?

Annonce

 

"Angrebet" 9. April 1940

En tilfældig buket til inspiration

Regitze Christensen: På studieophold i Berlin

Interview. Mange studerende hiver et halvt år af studietiden i Danmark og læser i udlandet. Der er muligheder over hele verden, og også i Berlin. Regitze Christensen og hendes veninde Leah brugte et halvt år i Berlin på at læse og studere - og på at være berlinere for en stund.

Mit Berlin - hvad tænker andre om Berlin?Læs mere
Den tyske krigsmarines hjerte – nu kun ruiner at f...

Den tyske søkrig blev styret fra Berlin fra 1943-45 af overkommandoen for den tyske krigsmarine [OKM]. Kommandocentralen lå ca 30 kilometer nord for Berlin i en skov. Bunkere, kaserne og master beskyttet af flak og maskingeværer. Lidt uklart om bunkerne blev sprængt af tyskerne selv eller af russerne. Men sprængt blev [ ... ]

Krigens spor omkring BerlinLæs mere
Feuerle Collection – tusindårskunst i en krigsbunk...

Feuerle Collection er et privat kunstmuseum i Kreuzberg, der er dedikeret til Désiré Feuerle’s samling af moderne kunst, som sættes i spil med møbler fra det kejserlige Kina og skulpturer fra Sydøstasien. Museet er indrettet i en telekommunikationsbunker fra 2. Verdenskrig med metertykke beton mure, som den b [ ... ]

KunstmuseerLæs mere
Geoiden - Den tunge kartoffel i Potsdam

I Potsdam ligger den tyske geoforskningsenhed Helmholtz-Zentrum også kaldet Deutsches GeoForschungsZentrum GFZ. Her opmåler man og studerer jordens overflade via satelitter. Her er de kommet frem til at jorden hverken er flad eller rund: Den er kartoffelformet.

Potsdam Guide - besøg kongerne og kejsernes by Læs mere
Philip Kerr: Hinsides Tavsheden

Anmeldelse. Så er Bernie Gunther på banen igen med hele sit Berlin Noir univers. Det er nu blevet 1956 og Bernie Gunther arbejder under falsk navn på Grand-Hôtel du Cap-Ferrat ved den franske rivera. Det er ikke let at holde sig skjult og mod sin vilje bliver Bernie Gunther blandet ind i afpressingsaffærer, som involve [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Peter Hertel Rasmussen: Den danske Tysklandsbrigad...

Anmeldelse. Efter krigen blev Tyskland delt og besat af de sejrende magter. En stor bid forsvandt helt og blev en del af Sovjetunionen og Polen – og det resterende Tyskland + Berlin blev opdelt i en sovjetisk, amerikansk, fransk og en britisk zone. Der var ingen dansk zone, og det er næsten gået i glemmebogen, at Danmark i 10 &ari [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Forlænget weekend for 3 venner i Berlin

Vi skal til Berlin. En helt almindelig weekend i slutningen af april. Vejrudsigten står på sol og asparges. Så det sætter sit præg på turen.

Programmer og planer for den næste BerlinturLæs mere