Museum der Dinge - for vores ting og sager

Vi producerer ting og sager som aldrig før. Men hvem holder egentlig øje med de forskellige telefonmodeller, askebægre, sko, køkkenmoder, kander, figurer, thepotter, sovsekander, symaskiner, legetøjstog og computere. På museet for ting samler de moderne hverdagsting. Museet har 25.000 ting. Det er næsten al ting.

IMG 0155 IMG 0154

Museum der Dinge ligger i Oranienstrasse i Kreuzberg i en gammel fabrik med 500 kvm2 udstillingsareal. Der er både kitsch og ragelse og designerting og mærkevarer. Det er museet, der vil vise tingenes tilstand. Ting, som har præget vores hverdag.

En af udstillingerne er "Frankfurter køkkenet". I og for sig et almindeligt køkken opbygget i køkkenelementer og moduler, men da det blev introduceret i 1926 var det revolutionerende. Køkkenet var designet af wienerarkitekten Margarete Schütte-Lihotzky. 

Grundlæggende er det vanskeligt at forstå, hvorfor alt det ragelse skal udstilles. Det er jo hverdagsting, som vi kender så godt. Men serieproducerede hverdagsting kendetegner vores historie, så vores fortælling er selvfølgelig knyttet til tingene. På et tidspunkt, når der er gået lang tid nok, bliver ragelset til de kostligste antikviteter. Sådan går det jo. Det er bare at sætte sig og vente.

Vil du lave din egen samling? Så gør det til en grundregel aldrig at smide vejledninger og emballage væk. Ja, undlad i det hele taget at pakke dine ting ud, når du har købt dem. Køb dem og gem dem i bunden af dit klædeskab i indkøbsposen. Det er en slags væksthus. Så skal dine ting nok blive mange penge værd en skønne dag. Om mange, mange år. Har produktet en fejl må du endelig ikke bytte. Du her heldig: Det kan blive næsten det dobbelte værd. Det var et gratis investeringstip fra berlin-guide.dk.

Afsæt en halv time. Børn vil nok kede sig. Museet skilter dårligt med sin eksistens - men ind i porten og op ad trappen eller tag elevatoren. Så ligger museet et par etager oppe i bygningen.

Er du helt vild med ting vil en shopping tur til Stilwerk i Charlottenburg interessere dig - og måske et besøg på kunsthåndværksmuseet ved Kulturforum i Mitte eller i Köpenick.


Museum der Dinge
Oranienstraße 25
Berlin - Kreuzberg

Phone  +49 (0)30 / 92 10 63 –11
Fax      +49 (0)30 / 92 10 63 –12

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

U-bahn Kottbusser TorVis stort kortBerlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Condé - skelettet af Alte Fritz's hest

Condé var Frederik den Stores hest. Hesten er nu død. Det skete allerede i 1804, men du kan stadig møde hestens skelet på det Veterinære Institut på Freies Universitet i Berlin.

Teknik- og videnskabsmuseerLæs mere
Multikulti – supermarkeder i Berlin

Der bor mennesker fra hele verden i Berlin. Men selv om de holder af Berlin holder de også fast på deres kultur, religion og vaner. Når Kreuzberg kaldes en kulturel smeltedigel er det ikke helt rigtigt. Støberier bruger smeltedigler. De forskellige metaller, der hældes i, blandes og bliver til et. Selv i Kreuzberg er  [ ... ]

ShoppestederLæs mere
1918: Philip Scheidemann udråber Weimar republikken1918: Philip Scheidemann udråber Weimar republikke...

Billedet viser Philip Scheidemann, der fra vestbalkonen på Reichstagsbygningen (andet vindue) udråber Weimarrepublikken til folkemængden nedenfor og for hele tyskland den 9. november 1918.

Billeder fra BerlinLæs mere
Søren Nørby: Sænk Skibene!

Anmeldelse. Danmark var bagud på point under 2. verdenskrig. Vi forsvarede os dårligt nok, da Tyskland angreb, vi solgte landbrugsvarer til Tyskland i stor stil, leverede arbejdskraft til bunkerbyggeri og samarbejdede med besætterne. I august 1943 skiftede billedet, da tyskerne ville overtage det danske forsvar. Søren N&osl [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Dessau – her blev Bauhaus født

Bauhausentusiaster kender med garanti Dessau, som ligger syd for Berlin og nord for Leipzig. Bauhaus er en kunst, arkitekt, design tænkning, som opstod omkring 1920. Andre vil kende Dessau for slaget ved Dessau den 25. april 1626, hvor danske styrker blev slået tilbage. Dessau husede Junkers flyfabrikker i 2. verdenskrig, og det kostede [ ... ]

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
Nicolaikirche – museum og hjertet af Berlin

Nicolaikirke i Nikolaj kvarteret (Nikoleiviertel) er den ældste kirke i Berlin. Kirken er fra 1230, og er i dag en del af Berlins bymuseer. Berlin er første gang omtalt i 1237, så Nikolaikirche er Berlins historie fra starten.

Historie- og kultur museer Læs mere
Luke Daly-Groves: Hitlers død

Anmeldelse. Hitlers død har i mange år været omgæret af mystik og konspirationer. For modsat Mussolini, der blev hængt op med hovedet nedad, så hele verden kunne se, at nu var diktatoren død – så hang Adolf Hitler ikke nogen steder. Han var bare væk. Puf. Adolf Hitler blev set i Argentin [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere