Kunsthåndværksmuseet - hotte designere gennem 500 år

Kunsthåndværksmuseet er det ældste af sin art i Tyskland. Selv efter krigstabene besidder museet et af de mest betydningsfulde samlinger af europæisk kunsthåndværk fra middelalder til nutiden. Museet ligger i Kulturforum ved Potsdamer Platz og i Schloss Köpenick syd for byen.

kunstgeverbe

Museet har rødder tilbage til 1868, hvor der blev udstillet i paris og udstillingen har i en periode boet i Martin-Gropius-Bau. Samlingen blev splittet mellem øst og vest under den kolde krig - og er nu administrativt samlet under samme tag - men fortsat både i centrum af Berlin og i forstaden Köpenick

I de store museumsbygninger i Kulturforum er der 7.000 kvadratmeter at vandre på, hvor kunsthåndværk følges fra middelalderen til idag. Guldsmedekunst, billedtæpper, møbler, venetiansk glas, fajance - rokoko, klassisme, jugendstil. Er du vild med loppemarkeder er det godt at kende sit kunsthåndværksmuseum. Så har man et godt første håndsindtryk af det allerbedste. I underetagen vises den "nye samling" kunsthåndværk fra det 20 århunderede gennem fremtrædende industriprodukter. Er du til stil og hotte designere er det her stedet at holde sig opdateret.

På slottet i Köpenick vises møbler og indretning i Renaissance, Barock und Rokoko. Få styr på stilarterne. Det er meget hyggeligt at gå rundt på slottet, men samlingen virker lidt tynd - som om de ikke helt ved, hvad de skal bruge al den slotsplads til. Hovedattraktionen er et par interiører af træ og et kæmpemæssigt guld-prale-stel, som har stået på kongeslottet i Berlin. Er du alligevel i Köpenick, så kan du besøge slottet. Sæt en halv til en hel time af og tag ikke børn med.

Et søstermuseum er Museum der dinge i Oranienstrasse i Kreuzberg. Her finder du kunsthåndværksmuseets modstykke med moderne, seriefremstillede ting og sager. Vil du selv købe det nyeste og hotte skal du en tur på Stilwerk på Kantstrasse.


Schloss Köpenick
Schloßinsel 1
12557 Berlin-Köpenick

 

Kunstgewerbemuseum
Matthäikirchplatz
10785 Berlin-Tiergarten

Lukket mandag
Andre dage åbent 10-18Vis stort kort

 Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Frank Jensen: Min far var spion

Anmeldelse. Tidligere operativ chef for PET Frank Jensen er bogstaveligt talt født ind i en familie af spioner. Hans far, Ernst Jensen, var hemmelig dansk agent i Nazityskland for MI5 under 2. Verdenskrig – og siden en del af et hemmeligt spionnetværk i Danmark under den kolde krig. Frank Jensen fandt et hemmeligt rum i sin fars  [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Kitty Kahane: 17. juni – Historien om Armin & Eva...

Anmeldelse. Den 17. juni 1953 gjorde arbejderne i DDR oprør, fordi styret beordrede dem til at arbejde mere for samme løn. Oprøret blev brutalt slået ned. Tegneren Kitty Kahane og tekstforfatterne Alexander Lahl, Tim Köhler og Max Mönch har tegnet og fortalt historien om den 17. juni 1953.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
1781: Frederik den store af Anton Graff

Frederik den store (1712-1786) regerede det preussiske kongerige fra 1740 til 1786. Han er også kendt som ”Alte Fritz”, eller under øgenavnet ”Pommes Fritz” fordi han efter sigende var den, der fik preusserne til at spise kartofler. Som ung var han interesseret i filosofi og musik, men han blev kendt som en krig [ ... ]

Billeder fra BerlinLæs mere
1894: Anton von Werner: Im Etappenquartier vor Paris1894: Anton von Werner: Im Etappenquartier vor Par...

Et soldaterkvarter under den tysk-franske krig i 1870. Billedet er ikke Anton von Werners hovedværk - men en af berlin-guide's favoritter på Nationalgalleriet i Berlin.

Billeder fra BerlinLæs mere
Erlebnis-Dorf Elstal - Rutchebaner og vilde opleve...

Berlin mangler et godt Tivoli. Luna-park henstår som spøgelsesby og i løbet kommer omrejsende tivolier forbi. I kanten af Berlin – vest for Spandau i landsbyen Elstal er der nu et lille tivoli: Karls Erlebnis-Dorf Elstal.

Børne tipsLæs mere
Ole Sarvig: Stenrosen

Anmeldelse. Gladiator forlaget genudgiver en række danske klassikere i deres ”sandalserie”. En af dem er Ole Sarvigs ”Stenrosen” fra 1955. Stenrosen handler om krigen, 2. Verdenskrig, om de mennesker, der blev skyllet ind i den, tumlet rundt og skyllet ud igen. Krig er omvæltning.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Gosen – atombunkeren der kunne skjule et spionnetværkGosen – atombunkeren der kunne skjule et spionnetv...

Gosen. I skovene øst for Berlin, i Gosen, ligger en gammel, tom fabrikshal mellem birketræerne. Fabrikken er et skalkeskjul opført af DDRs ministerium for statssikkerhed (Mfs) for under fabrikken er nedgangen til et atomsikkert bunkeranlæg, som DDR for at kunne beskytte sine spioner.

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere