Mad og kogebøger

Madpanel

Asparges, Döner, Currywurst er kendte klassikere. Men der er meget på på menuen i Berlin. Det kan du læse om i berlin-guides store madtema, berlin-guides vilde madleksikon og naturligvis i de mange kogebøger og bøger, som handler om mad. Det er gode retter ikke langt fra det danske køkken, og der er stor tilfredsstillelse i at lave sin egen sauerkraut, lykkes med en haxe eller lave en spiselig sauerbraten. Velbekomme.

  • culinarialeber

    Leber berliner art: Stegt kalvelever med kartoffelmos, bløde løg og ristede æbler. En herreret. Foto fra Wikipedia [Beskåret].

    Anmeldelse. Culinaria Deutschland - Deutsche Specialitäten er en tysk kogebog med alt det bedste fra det tyske køkken. 377 proppede sider med historier om tysk mad, masser af opskrifter og fotos. En guldgruppe fundet på udsalg til 4,99 Euro i Kreuzberg.

  • Billede: Heinrich Zille's tegning af en beværtning "Die Destille" med druk og armod. Zille tog berlinerne på kornet ved sidste århundredeskifte.

    Anmeldelse. Katrin Ludwig skriver om det berlinske køkken i bogen ”Mehr als Eisbein und Bulette”. En kogebog, som både byder på anekdoter, historiefortælling, berlinervisdom og opskrifter om madvanerne i Berlin.

  • isstbillede

    Anmeldelse. Manuella Blisse har sammen med Rose Marie Donhauser (fotos) og Uwe Lehman skrevet kogebogen Das Isst Berlin – Kogebogen for den tyske hovedstad – der dickes B.

  • UwwTimmHamburg1945

    Foto: Allierede tropper i Hamburg i maj 1945

    Anmeldelse. Currywursten blev opfundet i Berlin af Hertha Heuwer i 1949. Der er mindeplade for hende i Kaiser-Friedrich-Straße 59. Men det er svært at holde for sig selv. I Opfindelsen af Currywursten er det romanfiguren Lena Brücker, som laver den første Currywurst i 1947 i Hamburg. For pølsetyskere og pølsedanskere er den slags alvorligt pølsesnak. Men pølsen skal ikke tage livet af Uwe Timms novelle. For den er fremragende.

  • badassgrillfoto

    Foto: Fra bogens forside de to forsangere, der tegner bandet. Til venstre Hoss Power (Sascha Vollmer) og til højre Boss Burns (Alec Völkel).

    Anmeldelse. Jeg er fan af Berlins bedste Countryband: The Bosshoss. De har skabt deres egen unikke sound og spiller lige godt i berlinske klubber, til Helene Fischer Shows og på Rock am Ring. Men som overraskelse har de hårde cowboys fra Kreuzberg tilsyneladende taget grillhandsken op og lavet en kogebog om Badass BBQ. I butikkerne kan man få en flaske Ballentines Whisky special limited Bosshoss Edition med medfølgende BossHoss BBQ-sauce. Hvorfor?

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce