1,7 kilometer shopping i Schlossstrasse i Steglitz

Schlossstrasse i Steglitz i Berlins sydlige del er en Berlins mest populære shopping strækninger. Schlosstrasse kan nok ikke helt konkurrere med Friedrichstrasse i historisk sus for slet ikke at tale om Kurfürstendamm, der er og bliver nummer eins - men i Schlossstrasse finder du stormagasiner, små mor-far butikker, mode boutiques, supermarkeder, banker, restauranter og den store biograf Titania Palast. Schlossstrasse er gode, praktiske alternativ, når der skal handles for alvor. Hverdag.

shopping


Schlossstrasse har tre u-bahn stationer, så der er ingen undskyldninger. Schlossstrasse ligger i bydelen Steglitz - ikke langt fra rigmandskvarterne i Dahlem og Zehlendorf. Måske det svarer lidt til at handle i Lyngby - nydelig forstadsshopping bare i en hel anden skala? Der er 200.000 kvadratmeter shoppingplads i gaden. Skab overblikket og læg slagplanen her.

Det bedste udgangspunkt for en shoppetur her er Bahnhof Rathaus Steglitz - og så vandre og shoppe ad Schlossstrasse ind til Bhf. Walther-Schreiber-Platz. Du kommer dertil med U9.


Schloßstraße mit Bierpinsel

Schlossstrasse med "Bierpinsel". Foto fra WikiCommons.


Midt på Schlossstrasse står den mærkværdige, futuristiske, lettere bedagede, poparkitektur "ting" Bierpinsel, som er vartegnet for Steglitz. Bierpinsel blev bygget i 1976. Der har blandt andet været diskotek og restauranter i bygningen. Er den køn?

Der er et hyggeligt marked lige ved Steglitz rådhus på Hermann-Ehlers-Platz (tirsdag, torsdag og lørdag formiddage). På  pladsen er der et tankevækkende spejlmonument med navnene på de jøder, der blev sendt i KZ lejr her fra stationen. 

Ligesom Kurfürstendamm må man bare sige: Her kan du få alt. Stormagasiner som Boulevard Berlin i nummer 13, Karstadt, Das Schloss, Galleria ligger strøet med rund hånd ned ad gaden.

Globetrotter skal fremhæves. Globetrotter er rejseudstyrsbutikken over dem alle. Rygsække, soveposer, vandresko, klatrereb, kanoer, kajakker, vindjakker, spisegrej, skovmandsskjorter. Her er mærkevarer som Jack Wolfskin og Northface. Har du brug for at prøvesejle din kajak - så værs'go. Der er naturligvis et bassin til det. Globetrotter ligger lige ved stationen ved Rathaus Steglitz.

Et af indkøbsstederne er Forum Steglitz i Schlossstrasse nummmer 1. Her kan du blandt andet handle ind i butikken for de gode gerninger. 20.000 fairtrade varer. Besøg COEO - Haus der gute taten.

Geheimtip. Til en shoppetur får man brug for en bid brød undervejs. I Das Schloss ligger burgerbaren "Hans in Glück". Lækre burgere, gode fritter - alternativ indretning. "Hans in Glück" er en kæde, der ligger flere steder i Tyskland og to i Berlin. Den anden ligger på Europaplads. Velbekomme.

Hovedattraktionen i Steglitz er shopping. Skal du ikke shoppe kan du, når du nu er på afveje, besøge kirkegården i Steglitz. I afdeling Abteilung D IV står mindesmærkedet for de faldne fra flakattelerierne i første verdenskrig - der er også en lille erindring om flakkrigen i 2. verdenskrig. Friedhof Steglitz ligger i Bergstrasse. Det er en bronzeskulptur af en pileskytte, som sender sine pile i luften. Monumentet er fra 1957. 

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Karl Christian Lammers: Hvad skal vi gøre ved Tysk...

Anmeldelse. Lektor emeritus Karl Christian Lammers skrev i 2005 bogen: ”Hvad skal vi gøre ved Tyskerne bagefter? om det dansk-tyske forhold efter 1945. Bogen er ikke helt ny længere, men stadig en glimrende tour de force i det dansk tyske forhold efter 2. verdenskrig.

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
1961: Peter Leibing: Springet ind i friheden1961: Peter Leibing: Springet ind i friheden

Hans Conrad Schumann (1942 - 1998) blev verdensberømt for at stikke af fra DDR, da han sprang over pigtråden mellem øst og vest.

Billeder fra BerlinLæs mere
Nytårsguide til Berlin

Berlin i nytåret. Warum nicht. TV-billederne fra Brandenburger Tor med musik og fyrværkeri på den helt store klinge sidder på nethinden. Ligesom nytår på Times Square, fyrværkeriet ved Sidney Operahouse eller med Eiffeltårnet som baggrund. Der er bare steder ... og heldigvis er Brandenburger Tor ikke  [ ... ]

Programmer og planer for den næste BerlinturLæs mere
Usedom: Strand, Peenemünde og Świnoujście

Har du lyst til en strandtur, så er tysklands længste sandstrand på øen Usedom et godt rejsemål.  Øen ligger ved Østersøen i Tysklands absolut nordøstligste hjørne. 200 kilometer nord for Berlin - og 160 kilometer øst for Rostock. Badebyerne ligger på [ ... ]

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
Schwerin - Storhertugens residens i Mecklenburg

Schwerin er hovedstad i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland. Byen ligger bare 50 kilometer sydøst fra Lübeck ved Schweriner See og har omkring 100.000 indbyggere. Meget fint velbevaret slot og en gammel bykerne. 200 kilometer fra Berlin - men lige på vejen fra Danmark

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
Kirstine Kloster Andersen: Spurven

Anmeldelse. Journalist og forfatter Kirstine Kloster Andersen har skrevet "Spurven". Historien er en lille, dramatisk historie om den danske spion Vera Schalburg. Vera "Spurven" Schalburg var muligvis spion for både Sovjetunionen samt Nazi-Tyskland og Storbrittanien under den 2. verdenskrig. Efter krigen har der kun på rygte og konspira [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
SEED: Dickes B

Dickes B, home an der Spree
Im Sommer tust du gut und im Winter tut's weh
Mama: Berlin, Backstein und Benzin
Wir lieben deinen Duft, wenn wir um die Häuser zieh'n

StemningerLæs mere