Mainstream og hverdag - Shopping i Schöneberg

Schöneberg er Wittembergplatz, Nollendorfplatz, Akazienstraße, Goltzstraße, Motzstraße  og Ahornstrasse. Lidt ude af byen og super hyggeligt. Schöneberg strækker sig helt op mod Tiergarten og i realiteten ligger super shoppingvarehuset KDW og Tauentzienstrasse i Schöneberg.

shopping2 


Tauentzienstrasse og området omkring Nollendorf platz og Winterfeldplatz er de hippe shoppesteder i Schöneberg, der som bydel og shoppeområde er ret mainstream. Skal du det mere vilde, kreative, underlige er det Prenzlauer Berg, Kreuzbeg og måske Charlottenburg. Vi har dog fundet lidt særligt frem:

 • Garage, Ahornstraße 2 er Berlins største brugt tøjs butik. Du betaler pr. kilo.
 • La bottega – Lej dit tøj, Akazienstraße 7
 • Buddy Bear i Geisbergstraße 29 sælger små modeller af de mange flotte Berliner bjørne, der står rundt om i byen. De blev oprindeligt malet i forbindelse med verdensmesterskaberne i fodbold i 2006.
 • Groupie de lux i Goltzstr. 39 sælger lidt mere outreret tøj til den vilde gå i byen tur.
 • Mr. Dead og Mrs. Free i Bülowstr. 5 sælger vinylplader.
 • Vom Winde verweht i Eisenacher Str. 81 sælger alt der kan blæse i vinden: drager, balloner, frisbees. Måske ind og købe lidt legetøj der før du tager ud på den gamle lufthavn Tempelhof, som er et eldorado for drageflyvere? Så er du snart borte med blæsten.
 • Tatto Connection i Belziger Str. 53 kan give dig et uudsletteligt minde fra Berlin.
 • Second Hand Frauenzimmer, Eisenacher Str. 49, 10823 Berlin
 • Kaiser-Wilhelm passagen på Kaiser-Wilhelm-Platz 1 er et almindeligt, pænt shoppingcenter med masser af forretninger. Nok mest til hverdagsshopping som Rødovre Centrum eller City Vest i Århus. Du bliver ikke væltet omkuld, men skal du bare have en ny blå skjorte...så.
 • Alper Palettendienst i Bessemerstraße 38 sælger Europaller og stykgods kasser i standardmål. Vi kan jo ikke vide, hvad det er du står og mangler.
 • Tonn-Tonn i Akazienstrasse 8 sælger moderne børnetøj.
 • Körpernah, Maaßenstr. 8 sælger kropsnært underklæder. Med andre ord: En slingeributik
 • Strandsandale.de i Hohenstaufenstr. 58 sælger sandaler. Brasilianske Havanais gummisandaler, flips-flops og softclox.
 • Prins Eisenhertz i Lietzenburgerstrasse 9a er bøger for bøsser og lesbiske.
 • DEKO Behrendt i Hauptstrasse 18 sælger festartikler af enhver slags.
 • Seidel u. Sohn i Keitsstrasse 19 er en antikvitetsbutik fra 1905. En skøn antikvitetsbutik med varer af høj kvalitet. Det er næsten som at gå på museum - blot må du tage herlighederne med hjem, hvis du har penge nok. Da vi var forbi kunne man blandt andet købe et sværd fra år 1150. Ægte varer - kom igen rollespil. Men det kræver naturligvis en voksen pengepung. Overvejede at sætte denne anmeldelse i loppemarkedsguiden - men det ville næste være en fornærmelse. Seidel und Sohn har også en filial i Potsdam på Friedrich-Ebertstrasse 27/28.


 .

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Eutanasi i Berlin og Brandenburg an der Havel

Eutanasi kommer af det græske ord thanatos. Det betyder en let død. Det bruges også om aktiv dødshjælp og medlidenhedsdrab. Nazisterne gik vidt med aktiv dødshjælp og havde et helt Eutanasi-program, som var en omskrivning af et program for at aflive psykisk syge og handicappede mennesker – bø [ ... ]

Nazisternes KZ lejre omkring BerlinLæs mere
1896: Robert Müller: Kongen over det hele1896: Robert Müller: Kongen over det hele

König Friedrich der Große (1712-1786) inspiserer kartoffeldyrkerne. Maleriet er kendt i Tyskland og hedder: Der König überall. Kongen over det hele. Frederik den Store var den helt store preussiske konge, og maleren Robert Müller har her forestillet sig en situation, hvor kong Frederik den Store stiger ud af sit oph&oslas [ ... ]

Billeder fra BerlinLæs mere
Pritzwalk - Søvnig, provinsromantik i Brandenburg

Pritzwalk er en lille, søvnig by i det nordlige Brandenburg med omkring 12.000 indbyggere. Der er ikke den store dramatik og det er ikke en by man kører efter, men hold ind hvis det passer. Du kan fx se parkanlægget eller det gamle rådhus. Er du på cykeltur i området, så er det et passende stop og et stil [ ... ]

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
Arild Hvidtfeldt: I fred og krig

Anmeldelse. Få danskere oplevede Berlins undergang. De der var journalister kunne berette direkte fra fjendens lejr. En af dem var journalisten Arild Hvidtfeldt, som i erindringsbogen "I fred og krig" fra 1995 fortæller om sine oplevelser i Berlin.

Erindringer og øjenvidner Læs mere
Condé - skelettet af Alte Fritz's hest og andre be...

Condé var Frederik den Stores hest. Hesten er nu død. Det skete allerede i 1804, men du kan stadig møde hestens skelet på det Veterinære Institut på Freies Universitet i Berlin.

Usædvanlige museer - lad dig overraskeLæs mere
Kitty Kahane: 17. juni – Historien om Armin & Eva...

Anmeldelse. Den 17. juni 1953 gjorde arbejderne i DDR oprør, fordi styret beordrede dem til at arbejde mere for samme løn. Oprøret blev brutalt slået ned. Tegneren Kitty Kahane og tekstforfatterne Alexander Lahl, Tim Köhler og Max Mönch har tegnet og fortalt historien om den 17. juni 1953.

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Asta Nielsen: Den Tiende Muse

Anmeldelse. For mere end halvfjerds år siden skrev Asta Nielsen (1881-1972) sine erindringer i bogen ”Den Tiende Muse”. Det er en fremragende bog. Ikke om så meget om Asta Nielsens filmkarriere og kærlighedsliv. Die Asta fortæller om hendes fattige opvækst i den sidste del af 1800-tallet i København  [ ... ]

Erindringer og øjenvidner Læs mere