Shopping marathon i Mitte for alle

Dit shopping marathon i Berlin Mitte begynder ved Potsdamer Platz med en arkade med mere end 100 butikker og Sony Center med alt det nyeste Sonyudstyr. Derfra videre nordpå ad Friedrichsstrasse, som er Østberlins svar på Ku-damm – her finder du Hugo Boss og luksus- og modevarehuse. I Leipziger Strasse den nye gigant Mall of Berlin. Nord for Friedrichstrasse ligger trekanten Torstrasse, Hackesche Höfe og Rosenthaler strasse med små designer butikker, kunstnere og mærkværdigheder. Spurt i mål i stormagasinerne ved Alexanderplatz (Galeria, Alexa), som måske mere folkelige og praktiske - og loaded med elektronik og tøjbutikker. Elektronikken finder du i Saturn og Mediamarkt ved Alexanderplatz. 

cigarbutikiberlin


Shopping er bedst, når man selv har øjnene og næsen med og bare driver rundt- så her er blot et par hint til hvor du kan kigge. Husk at få sidegaderne med langs Friedrichststrasse og Gendarmenmarkt. Der er rigtig meget tøj og mode - men også små specialitetsbutikker. Ved Friedrichstrassestation er der antikviteter under banen. Hachkesche Höfe og området mellem Rosenthaler Strasse og Oranienburger Strasse er nærmest uendeligt af små designer butikker, hippe genbrugsbutikker og mystiske specialbutikker. 

Der er mange flere spændende butikker end vi magter at beskrive, også selvom de hver især skilder sig ud med charme, stil og personlighed. Her er lidt til inspiration:

 • Mall of Berlin på Leipziger Platz 2 er Berlins nye gigant shoppingcenter. 210.000 kvadratmeter og cirka 270 butikker. Det er stort, men stedet har historie. Efter forrige århundrede skifte åbnede varehuset Wertheim her på samme adresse med en facade på 330 meter. Her skal du shoppe.
 • Galeries Lafayette, Vi taler Yves Saint Laurent, Pierre Cardin og østers i kælderen. På Friedrichstraße 76-78 kan du virkelig handle luxus - eller ihvertfald ose lidt rundt.
 • Ausberlin, Karl -Liebknecht-Str. 17, Mitte. Vil du være sikker på at have Berlin design med hjem er Ausberlin måske svaret - her samles alle mulige produkter i et slags "Fra Berlin Stor magasin".
 • Absinth depot Berlin i Weinmeisterstrasse 4 har alt i Absinthe og det der hører til. Sælgeren var lidt sur, da vi var der - men kig ind alligevel. Det er en helt Absinth'i verden.
 • Berlinomat, Frankfurter Allee 89, Friedrichshain. Berlinomat er som Ausberlin - et udstillingsted for Berlin designere: betonklodser, kalendere, salt og peberbøsser. Det et ret bredt udvalg.
 • ALEXA - 54.000 kvadratmeter shopping mekka, hvis man kan holde den slags ud. Alexa er Fields på steorider.
 • Kulturstormagasinet Dussmann på Friederichstrasse 90 er orgie af musik, DVD'er, bøger i 5 etager. Der er åbent hverdag fra 10 - 24 undtagen søndag. Masser af kulturhappenings. Du kan betale med VISA og du må hellere tage to med, for det første kan blive for varmt at holde på. I Upper East Side ved siden af kan du beundre en af de bedste adresser i Berlin - hjørnet mellem Friedrichstrasse og Unter den Linden. Der er shopping i stueetagen. Længere oppe er der lejligheder på op til 450 kvadratmeter. uhm. Vi er Dussmann fan.
 • Calypso – Usædvanlige sko, Rosenthalerstr. 23 eller Oderbergerstr. 61
 • Humana - Også kendt som Tvind - Second-hand tøj, Karl-Liebknecht-Straße 30. Der ligger flere Humana butikker rundt om i Berlin. De er ofte kæmpestore med et enormt udvalg.
 • Made in Berlin – Mode fra 20’erne til 50’erne, Potsdamer Straße 106
 • Tenderloin – Gammel mode, Alte Schönhauser Straße 30
 • Waahnsinn Berlin – Mode, Neue Promenade 3- Waahnsinn finder du også i Rosenthaler Strasse 17 med det skønneste de luxe genbrug. Her står det gamle ragelse, der også stod i 1960 - 1970'er hjemmene - og nu er det knagme både smart og lækker og dyrt igen.
 • Ave Maria – Religiøst islet, Potsdamer Straße 75
 • Apartment, Vi taler Bernhard Wilhelm og Caviar Gauche - det er ikke billigt, Memhardstrasse 8
 • Anastati - Luxus 2nd Hand - find designer tøj af Balenciaga, Cavalli, Fürstenberg, Helmut Lang, Miu Miu, Ungaro, Viktor & Rolf og Yamamoto i Reinhardtstr. 3. De fleste af danskere køber tøj i Føtex og Bilka - men her kan du få et pift til standarden.
 • Zigarren Herzog, Cigar er fulde af røg - duft dem på Ludwigkirchplatz 1-2. Er du efter cigarer i Berlin - så husk også at læse vores lækkerguide med alt til den søde tand.
 • SATURN-Markt er sammen med Media Markt i shopping centeret Alexa det helt store sted at købe al slags elektronik. Du finder begge butikker i fire etager ved Alexanderplatz. Et formidabelt udvalg i elektronik.
 • Auktionshaus Kaiserhöfe et spændende auktionshus, hvor du kan købe malerier af kendte kunsterne, små statuer, store lysestager, anderledes møbler. Det er værd at kigge ind. Gode chancer for at du forelsker dig i en mærkværdighed. Mittelstraße 51-54, 10117 Berlin
 • Blush Dessous, Rosa-Luxemburg-Strasse 22, Mitte. Blush Dessous - rødmende indenunder - sælger "slingeri".
 • Lala Berlin, Mulackstrasse 7, Mitte. Lala Berlin er Berlin design, der sælger over hele verden. I Mulackstrasse kan du se det hele på en gang.
 • Trippen, Hackesche Höfe, Hof 4 & 6, Rosenthaler Straße 40/41, Mitte er håndlavede sko fra Berlin. De sælges over hele verden. Skal det bare være smarte sko er Bleibgrün, Bleibtreustrasse 29/30 i Charlottenburg måske mere interessante.
 • Fiona Bennett, Große Hamburger St 25 sælger egne ekstravagante hatte. Ikke helt billigt.
 • Adidas, Adidas Originals shop, Münzstrasse 13-15, Mitte. er det kun Adidas der duer i fritiden, så kan du finde en Adidas Only butik i Mitte.
 • Frei Wille er moderne farverige smykker og ikke billige. Butikken ligger i Radisson Hotellet.
 • DOM, An d. Spandauer Brücke 8, Hackescher Markt i Mitte. Møbelhus med fokus på design - både kitch og smart. Hvis der er forskel på det?
 • Bælteskrædderen Hoffnung Berlin ligger både i Hackesche Höfe (Hof IV) og i Monumentenstrasse 33/34 i Schöneberg. Du vælger læder, farve, bredde og spænder og bæltet produceres på stedet efter mål.
 • Chilishop ligger i Dircksenstrasse 94 bag ved Alexa. Alt i butikken er lavet af chilli. Du kan få snacks, krydderier, olier, chokolader, kogebøger. En rigtig gavebod, hvis du skal have noget med hjem, som man ellers ikke lige finder. www.pfefferhaus.de
 • Antikmarkt am Alexa ligger under banebuerne på Dircksenstrasse nr 79-87. Godt udvalg i møbler, nips, porcelæn fordelt på i alt 2.000 kvadratmeter loppemarked / antikmarked. Et godt sted at tage "oser", hvis du er til gamle ting og sager.
 • Who killed Bambi på Rosenthaler Strasse har bare lækkert tøj og ting og sager. Retro og dyrt - og unikt.
 • Fundus Verkauf er overskudssalg fra teater, film, revy og fjernsynsproduktioner. Du kan købe rekvisitter, møbler, kostumer og dekorationer. Køb en himmelseng, en barokvitrine, et sværd eller et oliemaleri. Kvaliteten kan være høj. Fundus Verkauf ligger i Behrenstrasse 14 på hjørnet til Glinkastrasse lige overfor Komischen Oper. Der er åbent hver eftermiddag.
 • Frau Tulpe i  Veteranenstrasse sælger stof i metermål. Her kan du samle sammen til vinterens håndgerning.
 • Pantoffeleck - sutskohjørnet - i Torstrasse sælger sutsko. Håndlavet.
 • Trüffelschwein i Rosa-Luxembourg-Strasse 21er lækkert tøj til mænd. Trøffelsvin er svin, der roder rundt og finder værdifulde sager.

 

 

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

Berlin-guide anmelder

Berlin-guide på Facebook

Berlin-guide er aktiv på Facebook. Få nyt om Berlin og berlin-guide.

En ide til rejsen?

Annonce

 

"Angrebet" 9. April 1940

En tilfældig buket til inspiration

1916: Max Liebermann, Gartenlokal an der Havel1916: Max Liebermann, Gartenlokal an der Havel

Max Liebermann (1847-1935) var impressionistisk maler og et fyrtårn i det tyske kunstliv i begyndelsen af forrige århundrede. Du finder hans malerier mange steder i Berlin og især i hans landhus ved Wannsee, hvor han malede livet på søen, blomsterne i sin have. I 1912 malede han en lille biergarten ved Nikolskoe. Mege [ ... ]

Billeder fra BerlinLæs mere
Poul Scheuer: Reformerne der ændrede Tyskland

Anmeldelse. Tyskland strøg lige igennem finanskrisen. Tyskland dikterer den økonomiske politik i Europa. Tysk eksport trækker Europas økonomi igang. Hva' dælen foregår der egentlig. I Danmark følger vi ikke tysk politik særlig tæt. Men nogle gør. Journalisten Poul Scheuer har på [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Rend og hop - Trampoliner i Berlin

Det begyndte med små have-trampoliner og nu har det udviklet sig til store hoppe-centre. Trænger du til at hoppe, så besøg en af Berlins hoppepaladser. Trampolin-hopperiet har udviklet sig til en mængde discipliner, der ihvertfald er nyt for berlin-guide.dk.Det er nok mest for store børn i alle aldre, som er i  [ ... ]

Aktiv i BerlinLæs mere
Michael Klos: DDR 1949-1989 – den virkeliggjorte s...

Anmeldelse. Efter 2. verdenskrig blev Tyskland opdelt og i den russiske Zone opstod en ny tysk stat, DDR. DDR eksisterede fra 1949 til 1989, hvor en fredelig revolution endte med at DDR blev opløst og en del af Vesttyskland. Enkelte savner DDR. De fleste er tilfredse med, at DDR forsvandt. Men hvad var det glemte land? Michael Klos har skrev [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
TV-2 om Berlin

Det danske band TV-2 har også skrevet en sang om Berlin. Steffen Brandt har skrevet har skrevet sangen, hvor Gasthaus Stöberhai indgår. Jeg ikke kunnet identificere nogen Gasthaus Stöberhai i Berlin. Men der ligger et i Harzen.

StemningerLæs mere
Fritz Scheel: Karup-Berlin over østfronten

Anmeldelse. Fritz Scheel Petersen (1924-1998) blev født ind i det tyske mindretal i Sønderjylland. Få år før Fritz blev født var Sønderjylland – eller Nordschleswig – tysk område. Selvom folkeafstemningen i 1920 havde gjort Sønderjylland dansk igen, så gjorde det ikke all [ ... ]

Erindringer og øjenvidner Læs mere
Gode steder at drikke øl

Ølguide. Der er øl over alt i Berlin. En halvliters fadøl behøver man ikke savne i mange meter. Men nogen steder er udvalget bare lidt større. Passionen lidt varmere. Skummet lidt højere.

Ølguiden til Berlin - øl er øl som Göthe sigerLæs mere