Ku'damm bummel- Charlottenburg shopping guide

Kurfürstendamm er for Berlin, hvad Oxford Street er for London og 5th Ave for New York: Det dunkende og bankende handelshjerte. Tauntzienstrasse, Kurfürstendamm og sidegaderne op til Kantstrasse er Berlins hovedshopping strøg med H&M og alle de dyre mærker som Diesel, Tommy Hilfiger, Luis Vuitton, Yves Saint Laurent og you name it. En tur ned af Kurfürstendamm på osetur kalder tyskerne selv ku'damm bummel. Pas godt på dit kreditkort - det kan nemt brænde varmt her.
stilwerk

Ku'damm er stort og det absolutte shopping centrum i Berlin. Der er også andre steder i Berlin - men Ku'damm slår dem alle med flere længder i antal butikker, udvalg, mennesker.  En shopping tur her bliver man ikke færdig med lige med det samme. Udgangspunktet er Breitscheidplatz med Gedächtniskirche. Her mødes Kantstrasse, Kurfürstendamm og Tauentzienstrasse. Tre gader med shopping i overflod.

Tautentzienstrasse. Du kan evt begynde din shoppingtur fra den charmerende U-bahnstation på Wittenbergplatz. Herfra ligger stormagasinerne skulder ved skulder op mod Breitscheidplatz med KaDeWe, Kaufhaus des Westens - Tauentzienstraße 21-24 som den absolutte storebror. Er du Harrods i London er det KDW i Berlin og madmagasinet på øverste etage giver næsten hvad som helst baghjul. Undgå lørdage her med mindre du er en sardin i olie. Andre stormagasiner i området er Karstadt og shopping centeret Europa-center og dertil kommer de enome tøj butikker i mange etager. Alene det korte stræk fra Wittenberg Platz til Breitscheidplatz kan være nok til at holde en shopper beskæftiget et par dage.

Kurfürstendamm begynder ved Breitscheidplatz. U-bahn Kurfürstendamm. Folk, mennesker, mylder, tasker, parablyer, alle verdens sprog, slentre - det er Ku'damm. Det er vanskeligt at fremhæve enkelte butikker for der er kun at opleve ku'dam - men du kan måske få en form for overblik her. Der er gang i Ku'damm ud til Olivarplatz / Leibnizstrasse - og i alle sidegader og mellemgader op mod især Kantstrasse, fx Fasanenstrasse og Kneesebeckstrasse. Har du øjene åbne kan du finde de smalleste butikker med de mest utrolige specialer. Design, mode, antikviteter, tæpper, special T-shirts, antikviteter, restauranter, teatre. Kurfürstendamm er meget bred, så snup en side af gangen. Der er langt at vandre men heldigvis bliver der solgt mad alle steder, så du løber ikke tur for proviant undervejs.

Kantstrasse er ikke så storslået som Kurfürstendamm - smallere fortorv og masser af trafik, men der er mange sjove butikker - og især STILWERK er værd at gå efter for indretningsfetisister. På Sauvignyplatz er der en perlerække af fine restauranter.

Loppemarked. I bydelen kan du også smutte på loppemarked i weekenden. Byens største og bedste loppemarked finder du på Straße des 17. Juni. Når du alligevel er på loppemarkedet, hvorfor så ikke besøge den kongelige porcelænsfabrik KPM og få lidt særligt Berliner stel med hjem.

Wilhelmsdorfer Strasse. Berlins eneste gågade finder du i Wilhelmsdorfer Strasse. Her er mere ordinært og hjemligt. Det er her de lokale handler når man bare skal have vinterstøvler til ungerne. Her finder du både en MediaMarkt med elektronik og et stort Kaufhof med tøj.

Et lille udvalg af de butikker, du kan finde i Charlottenburg.

 • Huggendubel - en ynglingsboghandel med cafe lige overfor Gedächtnis Kirche.
 • Stilwerk, Kantstrasse 17 for boligdesign. Alt det nye og frække i møbeldesign. Skal du have noget særligt til dit hjem får du et utroligt godt overblik her. Et slaraffenland for de, der sætter pris på en god stil, det nye og moderne.
 • Bücherbogen - Bogbuerne er et bogtempel med kunst, foto og arkitektur bøger indbygget i buerne under jernbanen på Sauvignyplatz. Det kan tage lidt tid og koste lidt at nå igennem her. Fremragende.
 • FRISCHEPARADIES i Morsestraße 2 er en kæmpe delikatesse butik - den ligger også på Hermann-Blankenstein-Straße 48 i Prenzlauer Berg.
 • Karstadt Sport, Joachimstalerstrasse 5. Sportstøj i flere etager - stort uden at være eksotisk.
 • Berliner Zinnfigurenkabinett i Knesebeckstraße 88. Tinfigurer? Det er lidt anderledes. Tinfigurer handler om at støbe og male historiske hære. Når man betragter dem bliver helt misundelig på de mennesker, der har tid og ro og lyst i deres liv til at opbygge en hær i tin. Sikkert lidt som at samle frimærker.
 • Harry Lehmann, Parfumerie fra gamle dage, Kantstrasse 106. Et lille parfumerie, som laver sine egne dufte. Her handler man i gram. En oplevelse.
 • Leysieffer, chokolade og lækkerier, Kurfürstendamm 218. Findes flere steder i byen.
 • Aviation Center Berlin på Kantstrasse 96 er et slaraffenland af et flymodelimperium. Her kan du købe miniature modeller af samtlige flyselskabers flyvemaskiner. De leverer over hele verden.
 • Platten Pedro er en kæmpe bytte-brugt cd og vinyl butik lidt afsides påTegeler Weg 100. Er du vinyl junkie kan du finde sjældenheder her – men ikke billigt.
 • Adolph C. Eisenwaren. Savignyplatz 3. Kantstr. Berlin. Gammeldags isenkrammer og indrettet i en gammeldags butik. Kig ind. Find den rette møtrik.
 • Käthe Wohlfahrts helårlige juleeventyr finder du på Kurfürstendamm 225. Her kan du købe julekugler, nissemænd, engle pynt og stads året rundt. Kommer du forbi med ungerne, så er det bare ind og ønske sig en glædelig jul.
 • En lille legetøjsguide til børn og barnlige sjæle: Heidis legetøjsbutik - Heidis Spielzeugladen - på Kantstrasse 61 har specialiseret sig i lav-teknologisk kvalitetslegetøj. Trætog. Marionetfigurer. Man skal være lavet af træ for ikke at have lyst til at sætte sig ned og lege lidt i butikken. Godt for en lidt anderledes gave. Lige om hjørnet i Pestalozzistraße 53 ligger en lille butik med antiktlegetøj og kuriøsiteter. Her kan man få det man ikke fik da man var dreng. Eller da morfar var dreng. I Kurfürstendamm 220 ligger Steiff in Berlin. I 1902 lavede Margaret Steiff en lilly udstoppet bjørn til Teddy Rosevelt i USA. Siden har verden ikke været det samme og hos Steiff får du den originale "teddy-bear". Og ups - legetøjsafdelingen i KDW skal med på listen. Ganske overvældende.

Listen er ikke så lang og vi  har slet ikke nævnt alle designerbutikkerne - men langt de fleste af de store mærkevarer er præsenteret her med specialbutikker. Antikke møbler, kunst, gallerier, våben, T-shirts til flere tusinde kroner. Det bedste råd er: prøv det. 


tabakwaren

Foto: Tabakwaren, Till Krech. Se flere fotos af Till Krech på Flickr.com

 Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Jan Guillou: Dem der dræber drømme sover aldrig

Anmeldelse. Det tyvende århundrede definerer stadigvæk hvem vi er, hvad vi gør og hvad vi tænker. Derfor er det værd at beskæftige sig med det gamle århundrede endnu. Den svenske forfatter Jan Guillou skriver som en rasende på sin romanserie om århundrede. Et tommetykt værk for hvert ti-& [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Arild Hvidtfeldt: I fred og krig

Anmeldelse. Få danskere oplevede Berlins undergang. De der var journalister kunne berette direkte fra fjendens lejr. En af dem var journalisten Arild Hvidtfeldt, som i erindringsbogen "I fred og krig" fra 1995 fortæller om sine oplevelser i Berlin.

Erindringer og øjenvidner Læs mere
Katrin Ludwig: Mehr als Eisbein und Bulette

Anmeldelse. Katrin Ludwig skriver om det berlinske køkken i bogen ”Mehr als Eisbein und Bulette”. En kogebog, som både byder på anekdoter, historiefortælling, berlinervisdom og opskrifter om madvanerne i Berlin.

GuidebøgerLæs mere
1618 - 1648 Trediveårskrigen

Trediveårskrigen fra 1618-1648 var en krig om tro, magt og penge i første halvdel af 1600-tallet. I krigen deltog mange af Europas store magter, men det meste af krigen blev udkæmpet på tysk jord. Krigen kostede måske hver tredje tysker livet, og hvis tyskerne i dag skal pege på nationale katastrofer, så e [ ... ]

Berlins historieLæs mere
The Gate - Brandenburger Tor oplevelsen

Brandenburger Tor er et vartegn i Berlin og for hele Tyskland. Som Eiffeltårnet i Paris, Big Ben i London og Frihedsgudinden i New York er det et enkelt bygningsværk, som samler fortællingen om stedet.

Usædvanlige museer - lad dig overraskeLæs mere
På tømmerflåde gennem Berlin

Floß und Los i Köpernick har de særreste flåder, som du kan leje til en tur op ad Spree. Stærkt afslappende på en varm sommerdag. En lidt anden måde at se berlin på.

Aktiv i BerlinLæs mere
Werner Grossmann: Den sidste spionchef

Anmeldelse. Werner Grossmann var spion. Han gjorde en lang karriere fra 1952 i en af verdens mest berygtede efterretningstjenester HVA – Hauptverwaltung Aufklärung. I 1986 nåede han toppen, da han afløste den legendariske og gådefulde Markus Wolf – kendt fra Le Carré trillerne som ”Karla”. I 20 [ ... ]

Erindringer og øjenvidner Læs mere