Hot Hot mode i Berlin

Verdens storbyer slås om at være "modehovedstaden" - er det Milano, Paris, New York, London, København eller Berlin? Omkring 800 modedesignere har valgt at slå sig ned i Berlin, som om den er hovedstad eller ej - den kreative, skabende kraft stor. Nogle af dem har egne butikker, andre slår sig sammen. Og andre genkender du på deres label.

mode


De dyreste designere - både tyske og internationale - finder du i hvad der svarer til New Yorks Madison Ave. Det er Friedrichstrasse og Kurfürstendam/Tauentzienstrasse, Kantstrasse og gaderne imellem som Fasanenstrasse og Bleibtreustrasse.

De unge og hippe designere finder du omkring Hackescher Markt: Torstrasse, Münzstrasse, Rosenthaler Strasse, Alte Schönhauser Alle - ind i baggårdene samt Kastanienalle/Oderbergerstrasse i Prenzlauer Berg. Der bliver din modejagt nok mest intensiv. I Kreuzberg er området "Kreuzkölln omkring sidegaderne ved Landwehrkanal/Kottbusserstrasse det nye tilholdssted.

Butikkerne nedenfor er ofte en oplevelse i sig selv at besøge.

Der er både mode og seje genbrugsbutikker


Kreuzkölln / Kreuzberg

Mitte

 • XVII, Steinstrasse 17, Mitte. Skal du klædes på i den store stil er her haute couture - vintage style. Second hand med stil.
 • AM1, Münzstraße 21 og så bag i et par baggårde for at finde den hotte herrebutik. AM er berlindesigneren Andreas Murkudis. Der er også en AM2.
 • Garments, Linienstrasse 204-205, Mitte gemmer sig i en baggård og tøjet er sorteret efter humør.
 • Made in Berlin, Neue Schönhauser 19 er en af byens kendte genbrugsbutikker.
 • Happy Shop, Torstrasse 67. Farverig butik med modetøj.
 • Dandy of the Grotesque. Gormannstrasse 17b
 • Lala Berlin, Mulackstraße 7
 • Alex Vintage, Rosa-Luxemburg Strasse 17. lækkert gammelt.
 • Wunderkind Vintage, Tucholsky Straße 36 - fra Wunderkind
 • A.D Dertz, Torstrasse 106 til mænd, som vil klæde sig lidt anderledes.
 • Wood Wood, Rochstrasse 4. Farverige sko.
 • Das Neue Schwartz, Mulackstrasse 37. Det nye sort moderne - men genbrug.
 • Andreas Murkudis, Potsdamer Straße 77-87
 • Kaviar Gauche, Linienstraße 44
 • Sabrina Dehoff, Torstraße 175 - smykker med tingel og tangel og bling
 • Stickabush, Gipsstraße 23 - mest sko
 • Mykita, Rosa-Luxemburg Straße 6 - med syrede briller a la Lady Gaga
 • Darklands, Heidestrasse 50. I Moabits industrikvarterer i det nordlige mitte ligger denne usandsynlige modebutik med herretøj. Vi garanterer dog ikke for adressen, for butikken flytter sig rundt. Det er hipt at finde den.
 • KONK, Kleine Hamburgerstrasse 15, er en lille designerbutik med tøj af Ettina Berríos-Negrón.
 • SOTO, Torstrasse 72,  - street smart tøj
 • Quartier 206, Friedrichstrasse 71 er den førende brand department store i Mitte - med de mærker, som du også finder langs Kurfürstendam. Med Burberry og Versace.
 • Galeries Lafyette Friedrichstrasse 76 - 78, 

Prenzlauer Berg

 • Trägflache, Pappelallee 10, Prenzlauer Berg ligger vægt på det bæredygtige look.
 • Le Gang, Pappelalle 85 - berliner streetwear
 • 14 oz., Neue Schönhauser Straße 13
 • Styleserver, Oderberger Strasse 49
 • Flex, Kastanienallee 13/14
 • Temporary showroom, Kastanienallee 36a, Prenzlauer Berg.

Friedrichhain

 • Humana Kaufhaus, Frankfurter Tor 3, Friedrichshain. Kæmpemæssigt genbrugshus. Humana er det samme som Tvind, så det er altså Amdi der scorer kassen i sidste ende - hvor han så end løb hen.
 • Trash Schick, Wühlischstrasse 31, Friedrichshain har sådan lidt BZ'er, ungeren-look.
 • Overkill, Köpenicker Straße 195a - mest sko
 • Van Liebling, Kopernikusstrasse 8

Schönberg

 • Garage, Ahornstrasse 2, Schöneberg. Her køber du genbrugstøj per kilo. Kæmpe sted.

Charlottenburg

Berlinerdesignere, som du vil støde på er navne som

Berlinerdesignere


aem’kei www.aemkei.com / BlackWhite www.blackwhite-berlin.com / Bless www.blessshopberlin.de / Evelin Brandt www.evelinbrandt.de / c.neeon www.cneeon.de / Choucroute www.choucroute.de / Uli Dziallas www.ulidziallas.com / Eastberlin www.eastberlin.net Eisdieler www.eisdieler.de / Olaf Fechner www.fechnerdesign.de / Florinda Schnitzel www.florindaschnitzel.de / Firma www.firma.net / Frisch www.frisch-berlin.de / Gabriele Lipp www.gabrielelipp.de / Anna von Griesheim www.anna-von-griesheim.de / Hasipop www.hasipop.de / Frank Henke www.blackydress.dewww.jeanpaul.de / Hut up www.hutup.de / ic! Berlin www.ic-berlin.de / Icke Berlin www.icke-berlin.de / Just MariOt www.justmariot.com / Kaviar Gauche www.kaviargauche.com / Kostas Murkudis www.kostasmurkudis.com / Lala Berlin www.lalaberlin.com / Frank Leder www.frank-leder.com / Lucid 21 www.lucid21.net / Majaco www.majaco-berlin.de / Mayer www.mayer-berlin.com / milk berlin www.milkberlin.de / Nix www.nix.de / Paltó www.palto-berlin.com / Esther Perbandt www.estherperbandt.com / Pulver www.pulver-studio.de / Anett Röstel www.anett-roestel.de Sarah Be www.heartbo.com / Sisi Wasabi www.sisiwasabi.com / Claudia Skoda www.claudiaskoda.com / taklingmeanstrouble www.talkingmeanstrouble.com Thatchers www.thatchers.de / Trippen www.trippen-shoes.com / Umlauf & Klein www.umlaufundklein.de / Unrath & Strano www.unrath-strano.com von Wedel & Tiedeken www.vonwedel-tiedeken.de / Wunderkind by Wolfgang Joop www.wunderkind.de / Zeha www.zeha-berlin.de

Modeuniversitetet i Berlin


Er du selv designere er der flere muligheder i Berlin


mode2  Bare generelt modeinteresseret - så tjek:


http://www.berlinerklamotten.de/
http://www.fashion-week-berlin.com/
http://www.bangbangberlin.com - site om mode og musik i Berlin
http://www.my-berlin-fashion.com/

 

Mode messer


Læs iøvrigt om modebranchen i Berlin og læs modeguiden.

Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

På tømmerflåde gennem Berlin

Floß und Los i Köpernick har de særreste flåder, som du kan leje til en tur op ad Spree. Stærkt afslappende på en varm sommerdag. En lidt anden måde at se berlin på.

Aktiv i BerlinLæs mere
Dick Harrison: Trediveårskrigen - En europæisk kat...

Anmeldelse. Trediveårskrigen smadrede Tyskland i årene 1618-1648. Christian IV fik en på tuden. Jylland blev hærget. Og alligevel kan vi næsten ikke komme i tanke om den. Den svenske forfatter Dick Harrison er historieprofessor ved Lunds Universitet og han har skrevet det flotte værk ”Trediveårskrigen [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Frederick Taylor: The Berlin Wall

Anmeldelse. Der Mauer. The Wall. Muren. Der er kun tale om en mur, når vi taler om Muren. Muren som brutalt delte Berlin i to halvdele fra 1961 – 1989. Muren er beskrevet i mange bøger, men ingen har gjort det bedre og mere grundigt end Frederick Tayler i ”The Berlin Wall”. Når du kun at læse en bog om Mur [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Extavium – kom og vær til videnskab – børnemuseum...

Kan man nedfryse sin egen skygge? I Potsdam inviterer videnskabsmuset Extavium børn ned til de allermindste og barnlige sjæle til at lege med naturvidenskaben. Det er en ”machmit” udstilling, så der må ses og røres og trykkes og rykkes og blandes og løftes. Leg og børnesind er vejen til vide [ ... ]

Potsdam Guide - besøg kongerne og kejsernes by Læs mere
Ulrich Mack: Kennedy in Berlin

Anmeldelse. Den amerikanske præsident John F. Kennedy besøgte Berlin på en onsdag i 1963, og formåede at skrive verdenshistorie og vise, at amerikanerne stod på Vestberlins side i konfrontationen med Sovjetunionen. I bogen ”Kennedy i Berlin” vises fotografier af fotografen Ulrich Mack fra Kennedys rejse ti [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Peter Hertel Rasmussen: Den danske Tysklandsbrigad...

Anmeldelse. Efter krigen blev Tyskland delt og besat af de sejrende magter. En stor bid forsvandt helt og blev en del af Sovjetunionen og Polen – og det resterende Tyskland + Berlin blev opdelt i en sovjetisk, amerikansk, fransk og en britisk zone. Der var ingen dansk zone, og det er næsten gået i glemmebogen, at Danmark i 10 &ari [ ... ]

Faglitteratur - mennesker, historie og samfundLæs mere
Pocket Rough Guide: Berlin

Anmeldelse. Der er helt utroligt mange guidebøger til Berlin. En stor engelsksproget serie er Rough Guides, som har lommeformatet – og Pocket Rough Guide Berlin er en af dem. En lille fix sag, med et overskueligt kort til den første, hurtige tur til Berlin. For dem der glad læser på engelsk.

GuidebøgerLæs mere