Guide til klassisk musik - vær med på noderne i Berlin

Er du andet og til mere end rytmisk musik? Berlin er lig med klassisk musik. Ikke mindre end 7 symfoniorkestre og to store koncerthaller samt alle de mindre orkestre og spillesteder. Så vil du bruge din aften på klassisk vis er der gode muligheder. Især hvis du er tidligt ude og bestille billetter.

 


Sagnomspundet symfoniorkester. Det orkester vi alle sammen kender. Verdensklasse - hvis ikke verdens bedste orkester. De store dirigenters orkester: Fürtwangler, Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Simon Rattle. Det flotte koncerthus ligger lige ved Potsdamer-Platz. Nok det bedste sted i byen at høre klassiske koncerter. Billetter skal købes i god tid, især hvis du vil sidde på en af de akustisk fantastiske pladser lige foran orkestret.
Herbert-von-Karajan 1, Berlin-Tiergarten

Det tyske symphonie-orkester blev dannet i 1946 og blev betalt af USA indtil 1953. De kan opleves hos Berliner Philharmonikerne.

Kapellet blev dannet i 1570 af kurfürst Joachim II af Brandenburg og dermed er det byen ældste orkester. Orkesteret bor i Staatsoper på Unter den Linden. Staatsoper saneres indtil 2013 og indtil da bor orkestret i Schiller-Theater, Bismacrksstr. 110, Berlin

Radiosymfoniorkestret spiller ofte i den store sendesal i Haus des Rundfunks, hvor der kan være op til 900 tilskuere. Der er også en lille sal med 150 pladser. De første TV programmer blev iøvrigt sendt her fra i 1930'erne og under den kolde krig var den station for Sender Freies Berlin. Nu er det Rundfunk Berlin-Brandenburg, der holder til i radiohuset.
Haus des Rundfunks, Masurenallee 8-14, 14057 Berlin Charlottenburg, Tel.: 030 - 9799312497

Orkestret bor i koncerthaus på Gendarmenmarkt, som oprindeligt var bygget af arkitekten Friedrich Schinkel. Koncerthuset har to sale - den store til symfoniorkestret og en mindre sal til kammer koncerter. Her dirigerede Leonard Bernstein "Ode til friheden" fra Beethovens 9 symfoni i december 1989. Den store sal har plads til 1600 tilhører og har et orgel med 581 piber.
Gendarmenmarkt, Berlin-Mitte

Symphonikerne er et nyt orkester fra 1966, som ikke har sit eget koncerthus. De spiller forskellige steder - og ofte i Koncerthaus.

Berlins musikkonservatorium rummer flere orkestre, kor og et big band. De holder mere end 400 koncerter om året - gratis eller meget billigt.

Universitet har en fin koncertsal i Hardenbergstrasse og Bundesalle og andre steder rundt om i byen. Som regel gratis eller meget billigt.

Berlins fornemme piano fabrik afholder gratis koncerter i boligmodecentret StilWerk 17 i Kantstrasse flere gange om året. Som regel gode musikere, så hold øje.

Radialsystem V er et kulturhus for Friedrichhain, Kreuzberg og Mitte indrettet ved Spree i en gammel pumpestation for Berlin Wasserwerk. Tanken er, at ideerne skal stråle ud fra det kulturelle centre og tiltrække publikum og kunstere fra Berlin. Her bliver der spillet musik og danset.
Radialsystem V
Holzmarktstrasse 33, Berlin

Nikolaisaal Potsdam

Helt uhørt, nutidigt klassisk musk af nye komponister.
Unerhörte Musik
Mehringdam 34
Berlin-Kreuzberg

Akademie für Alte Musik

Akademiet er udsprunget af symfoniorkestrene i ØstBerlin. De spiller på historiske instrumenter og forsøger at genskabe den oprindeligeklang. Kammermusikken kan du høre i Adalbertstrasse 20 i Kreuzberg.

Ensemble er et kammerorkester fra 1987, der spiller musik fra 1600 tallet og frem til idag. Ensemble Oriol Berlin - følg dem på www.ensemble-oriol.de

Koncertkirker
Der er koncerter i mange af Berlins kirker, fx i

Billetter?
Et godt sted at følge med er http://www.classictic.com/


Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Liv Collatz: Berlin er

Anmeldelse. Berlin er en roman af Liv Collatz udgivet på Forlaget Nimbo. Det står med store bogstaver på indbindingen af romanen ”Berlin er” af journalist og nu forfatter, Liv Collatz. Bogen handler om at give det regelmæssige, hverdagsaktive, rutineprægede, almindelige liv fingeren – og i stedet ops& [ ... ]

Skønlitteratur - romaner og novellerLæs mere
Oktoberfest O’zapft is! Auf eine friedliche Wiesn...

Velkommen til berlin-guides store Oktoberfest guide. Oktoberfest er en høstfest med hyldest til øllet. Festen hører egentlig til i Bayern og det helt store gilde er hvert år i september i München. Her er roden. Her begyndte festen tilbage i 1810 - men oktoberfesten er så populær, at den har bredt sig til  [ ... ]

Ølguiden til Berlin - øl er øl som Göthe sigerLæs mere
Pinsetur med veninderne i Berlin

Anna (24) tager til Berlin i pinsen med veninderne. Naturligvis har berlin-guide et par gode tips til programmet. Der skal være plads til både fest og shopping og kultur. Muligvis i den rækkefølge. Det er Anna, der lancerede at i Berlin behøver man egentlig kun behøver at kunne to sætninger på tysk [ ... ]

Programmer og planer for den næste BerlinturLæs mere
Erlebnis-Dorf Elstal - Rutchebaner og vilde opleve...

Berlin mangler et godt Tivoli. Luna-park henstår som spøgelsesby og i løbet kommer omrejsende tivolier forbi. I kanten af Berlin – vest for Spandau i landsbyen Elstal er der nu et lille tivoli: Karls Erlebnis-Dorf Elstal.

Børne tipsLæs mere
Neuruppin - den preussiske af alle preussiske byer

Neuruppin ligger 60 kilometer nordvest for Berlin, og de fleste danskere på vej til Berlin i bil kommer forbi Neuruppin. Neuruppin har fået prædikatet som den mest preussiske by af alle preussiske byer. ”preußischste aller preußischen Städte”. Ligger fint langs Ruppiner Søen, som er en del af fl [ ... ]

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
Werder (Havel) og Baumblütenfesten

Werder (Havel) er en lidt overset by i Brandenburg, som – set fra Berlin – gemmer sig på en ø bag Potsdam. Der bor 25.000 mennesker på den idylliske plet ude i Havel-floden og byen er kendt for sin årlige Baumblütenfest fra sidste weekend i april over 1. maj. Festen trækker normalt flere hundrede tusi [ ... ]

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
En perfekt lørdag i Berlin

Berlin-guide har spurgt læserne, hvad en perfekt lørdag er i Berlin – shopping, gåtur og god mad er vist hovedoverskrifterne - især morgenmaden er vigtig. Ritter sport butikken, hvor man kan lave sin egen chokolade, er super populær blandt danske gæster – og for de fleste er gåturen i det tidli [ ... ]

Programmer og planer for den næste BerlinturLæs mere